zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Open Air Gym te Nw Amsterdam Commewijne vanaf donderdag 7 april

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

President Chandrika Santhoki opende donderdag in het district Commewijne, een open air sportfaciliteit. Deze outdoor gym is gefinancierd door de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, PAHO. Dit is het vervolg van de Safe exercise Area-project, dat in 2021 van start ging om sporten en bewegen aan te moedigen. Het staatshoofd is ervan overtuigd, dat deze faciliteit de algemene gezondheidszorg ten goede zal komen.

De regering wil in alle wijken een healthy lifestyle unit hebben. Gezinscoaching en begeleiding moet vanuit een unit als deze plaatsvinden. In de units zullen overtollige ambtenaren worden ingezet, die zijn geselecteerd en getraind.

Santhoki zegt dat sporten en bewegen specialistische behandeling verminderd, alsook het gebruik van medicijnen. Dit zal uiteindelijk leiden tot minder patienten. Chronische ziekten eisen 80 procent van het budget van Volksgezondheid op. “We moeten een andere levenshouding gaan aannemen; a healthy lifestyle door meer te bewegen. Door goede voeding en voorlichting kunnen gezinnen en personen beter begeleid worden” zegt de president.

Hij wees ook op de Internationale Dag van de Sport(6 april) en de Internationale dag van de gezondheid(7 april). De plaats van de outdoor gym is verbonden aan het gezondheidsbeleid van de regering.

De outdoor sportfaciliteit zal ook mensen bij elkaar brengen en eenheid bevorderen. Gezonde mensen vormen volgens het staatshoofd een gezonde gemeenschap, en dat zal leiden tot meer productie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpen Air Gym te Nw Amsterdam Commewijne vanaf donderdag 7 april