dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Op Wereldpopulatie dag: Inzetten voor aanpak economische gevolgen pandemie

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

Wereldwijd heeft de huidige Covid-19-pandemie zwakke plekken in de gezondheidszorg blootgelegd, wat heeft geleid tot ernstige tekortkomingen en uitdagingen bij de verstrekking van seksuele en reproductieve gezondheidsinformatie en diensten. De verminderde aandacht eist voor deze diensten een negatieve invloed op de gezondheid van kwetsbare groepen in het bijzonder jongeren, vrouwen en meisjes.

Dit jaar roept de Youth Advisory Group (YAG), in het kader van World Population Day vandaag, diverse belanghebbenden, met name de overheid, op zich in te zetten om de sociale en economische gevolgen van de pandemie aan te pakken. De pandemie begon als een gezondheidscrisis maar heeft een verdere impact gehad op alle aspecten van het leven, zoals de toegang tot seksuele en reproductieve gezondheidsdiensten, onderwijs en andere sociale diensten.

De organisatie benadrukte dat de overheid, financiering en programma’s van de verschillende invalshoeken moet analyseren en daarop moet reageren met acties op landelijk en gemeenschapsniveau. De acties die hieruit voortvloeien zullen van grote invloed zijn op de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van de populatie met het accent op de jeugd en andere kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen.

Al ruim een jaar na de pandemie is het tijd om samen te komen en deze kwestie collectief aan te pakken. De rol van de overheid is om op te treden als bemiddelaar, die middelen samenbrengt om uitwisseling te vergemakkelijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOp Wereldpopulatie dag: Inzetten voor aanpak economische gevolgen pandemie