maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Op weg naar E-waste Management

lees ook ...

VSB roept op geen deuren te sluiten tijdens protest

Activisten, die van plan zijn om op 24 maart weer acties te voeren, hebben het bedrijfsleven geadviseerd de deuren te sluiten. Het bestuur van de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) roept op tot...

De groeiende hoeveelheid elektronisch afval, waaronder mobiele telefoons, laptops, televisies, koelkasten en elektrisch speelgoed, vormen een grote bedreiging voor het milieu en de menselijke gezondheid. Bepaalde componenten van elektronisch apparatuur bevatten materialen die gevaarlijk zijn als ze terechtkomen in de bodem en grondwater. E-waste is de Engelse benaming voor elektronisch afval.

De Inter-American Development Bank (IDB) financiert een regionaal project “E-waste management in Guyana, Suriname en Trinidad & Tobago” voor US$270.000. Het project draait om het duurzaam beheer van elektronisch afval in deze drie landen. De nationale coördinatie van het project ligt bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en wordt uitgevoerd onder supervisie van de Basel Convention Regional Centre Caribbean (BCRC-Caribbean) in samenwerking met de BOKU Universiteit in Oostenrijk.

De kick-off workshop vond virtueel plaats op maandag 29 november 2021. Onder dit project zullen de komende 2 jaren de volgende onderdelen worden uitgevoerd: Het verzamelen van informatie en gegevens over de productie en samenstelling van E-waste, identificatie van belanghebbenden en van bestaande verwijderingstrajecten en marktvoorwaarden voor het terugwinnen van recyclebare materialen; Het ontwikkelen van bijgewerkte beoordelingsrapporten voor Guyana, Suriname en Trinidad & Tobago; Het ontwerpen van een sub-regionaal beheerplan voor E-waste, inclusief trainingsmodules voor het personeel dat het plan zal uitvoeren en een bedrijfsplan voor de voorgestelde beheersoplossing.

Dit project is onderdeel van het integraal project voor afvalbeheer welke door het Ministerie van ROM in voorbereiding is. Het Ministerie bereid beleid voor, om op kort termijn alle vormen van afval op een moderne en milieuvriendelijke manier te beheren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOp weg naar E-waste Management