Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Op de valreep toekennen van secundaire voorzieningen voor directeuren en onderdirecteuren van departementen

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 19 At 13.53.12

De Raad van Ministers in Suriname heeft maandag 15 juni dit besluit goedgekeurd. De Staatsraad moet zich nog uitspreken over het Staatsbesluit.

De Staatsraad komt de volgende week bijeen voor een advies over het Staatsbesluit. Dit besluit moet terugwerken tot 1 januari 2020. De bedragen zijn ook van toepassing op gepensioneerde directeur, onderdirecteur en hun gezinsleden.

De verhogingen zijn:
a. Telefoontoelage wordt verhoogd naar SRD 120 per maand.
b. Autotoelage: SRD 1500 per maand.
c. Representatietoelage: 20% van de maandbezoldiging.
d. Vergoeding tandheelkundige behandeling: SRD 2.000 per jaar.
e. Vergoeding t.b.v. het gezichtsvermogen: SRD 2.500 per jaar.

De bedragen laten onverlet de aanspraak om op declaratiebasis de meerkosten vergoed te krijgen. In de memorie van toelichting wordt aangegeven dat de laatste aanpassing dateert van 2006. De regering vindt het nodig om gelet op de gestegen kosten en het onvoldoende verzekerbaar zijn van de kosten voor het gezichtsvermogen en tandheelkundige behandeling, de bedragen aan te passen. Benadrukt wordt dat de directeur en onderdirecteur de spil zijn op het departement en belast zijn met de dagelijkse leiding en uitvoering op het hoogste ambtelijke niveau.

Culturu.com — Ferdinand Louis

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gio
vrijdag 19 juni 2020 23:39

“Op de valreep toekennen van secundaire voorzieningen voor directeuren en onderdirecteuren van departementen” Waarom nu? Dit had toch kunnen wachten totdat de nieuwe regering aantreedt?   Als argument van het gehaast doordrukken door de NDP wordt aangevoerd dat “de directeur en onderdirecteur de spil zijn op hun departement en belast zijn met de dagelijkse leiding en uitvoering op het hoogste ambtelijke niveau”. O ja! De afgelopen 10 jaar werd er met hun adviezen niets gedaan. De NDP ministers van de diverse ministeries (NDP marionetten) bepaalden op advies van de groot poephoofden Bouterse, Hoefdraad, Misiekebah, Eugene van der San en nog… Lees verder »

Gio
vrijdag 19 juni 2020 23:40

De nieuwe regering moet al de afdelingshoofden en medewerkers van betekenis op de ministeries uitgebreid ondervragen.
Dus materiaal en gegevens verzamelen om wetsovertreders aan te pakken.
Onterechte benoemingen terug draaien. Door Bouterse benoemde parasiterende sympathisanten ontslaan.

Suzi
zaterdag 20 juni 2020 05:25

Suriname heeft geen geld waarom. Dit nu. Jaren geregeerd nu dit voor wie? Wat heeft de nieuwe regering hieraan. De boel weer ontslaan. Alleen Suriname heeft zoveel vrije dagen en zoveel ambtenaren. Daarom pinaren ze het volk smijten met geld wat ze steken van het volkAdvertentie

Suriname

PAHO eerste regionale partnerdialoog officieel gelanceerd

Geplaatst

op

Paho3810 450x303

Het kantoor van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft met de eerste regionale partnerdialoog officieel het nieuwe, door de Europese Unie gefinancierde initiatief van 6,85 miljoen euro op het gebied van klimaatverandering en gezondheid gelanceerd.

Deze virtuele sessie heeft vertegenwoordigers van vijf regionale organisaties bijeen gebracht om de besprekingen over de cruciale eerste stappen op weg naar de uitvoering van het project in alle CARIFORUM-lidstaten te vergemakkelijken. Het Caribisch Instituut voor

Meteorologie en Hydrologie (CIMH), de University of the West-Indies (UWI), de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), het Caribbean Climate Community Change Centre (CCCCC) en het CARICOM-secretariaat zullen met PAHO samenwerken en hun technische expertise aan het programma lenen, waarbij de nadruk gelegd wordt op het versterken van de klimaatbestendigheid in regionale gezondheidsstelsels.

Tijdens de zitting heeft de teamleider van Green Economy and Resilience Support bij de Europese Unie, de heer Bogdan Stefanescu, de tevredenheid van de EU uitgesproken over de versterking van dit multidisciplinaire partnerschap tussen de EU en het Caribisch gebied met het oog op de gemeenschappelijke dreiging van de klimaatverandering. Hij nam er ook nota van dat het programma is afgestemd op de Europese Green Deal, de gezondheidsstrategie van de EU en de EUstrategie voor het aanpassen aan de klimaatverandering. De eerste acties in het kader van dit programma zijn het instellen van een fellowshipprogramma voor leiders in klimaatverandering en gezondheid, de ontwikkeling en uitvoering van projectvoorstellen inzake klimaatverandering en gezondheid en voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot systemen voor vroegtijdige waarschuwing en toezicht op het klimaat en de gezondheid.

Het EU/CARIFORUM-project is een regionale impuls voor een beter begrip van de huidige gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid en de noodzaak van een doeltreffende planning in de sector voor toekomstige klimaatvariaties. Programmamanager, Duurzame Ontwikkeling bij het CARICOM-secretariaat, Amrikha Singh, benadrukte dat het project de CARICOM in staat zal stellen om op internationaal niveau te blijven pleiten voor wereldwijde actie om klimaatverandering als een ontwikkelingskwestie aan te pakken. De sub-regionale programmacoördinator voor het Caraïbisch gebied, PAHO/WHO, mevrouw Jessie Schutt-Aine, legde uit dat de subsidie in de loop van de vijf jaar de partners in staat zal stellen om gedurfde projecten te financieren en te faciliteren om de volksgezondheidssystemen te versterken, de landenplannen aan te passen en als prioriteit te stellen, leiders te stimuleren en de mogelijkheden voor besluitvorming te vergroten. Er zullen ook acties worden uitgevoerd ter ondersteuning van de betrokkenheid van de gemeenschap bij de ontwikkeling van kleinschalige initiatieven om de doelgroepen bewuster te maken.

Verwacht wordt dat zestien landen van dit programma zullen profiteren. Dit zijn Antigua en Barbuda, de Bahama’s, Barbados, Belize, Cuba, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen