dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(3)

Oorlog Rusland – Oekraïne zal Suriname zwaar treffen

lees ook ...

Kennismakingsbezoek ambassadeur aan voorzitter Nationale Ass...

Op 15 februari 2024 bracht Z.E. Fakri Rodriquez Pinelo, de ambassadeur van de Republiek Cuba, een kennismakingsbezoek aan Marinus Bee MSc. LLB, de voorzitter van De Nationale Assemblée. Tijdens dez...

Suriname ontkomt niet aan de consequenties van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei tijdens de parlementsvergadering op donderdag 24 februari jongstleden, dat  Suriname zeker zal lijden onder het tekort aan goederen en diensten die door bovengenoemde oorlog zullen ontstaan. Hij zei: “Wij zullen daar ook last van hebben, wij ontkomen daar niet aan.”

De bewindsman merkte op dat Suriname op dit stuk geen uitzondering is in de wereld. “Wij gaan daar ook last van hebben met name als het gaat om brandstofprijzen en mogelijk ook andere goederen”, zei hij. Dit, omdat Suriname merendeels een importerend land is. Minister Achaibersing: “Dus we moeten daar realistisch over zijn en er rekening mee houden dat we ook we er ook last van kunnen krijgen.” De bewindsman doet een beroep op brandstofverbruikers om wat zuiniger te zijn en alternatieven te bekijken.

De regering zal daar waar mogelijk en met inachtneming van haar budgettaire mogelijkheden, nagaan hoe zij zoveel als mogelijk de negatieve invloed van de betreffende oorlog kan beperken. “Maar tegelijkertijd zeg ik, houd er rekening mee dat het enige impact zal hebben” aldus de minister. Hij sluit zich aan bij de oproep van het parlement tot zelfwerkzaamheid. De bewindsman vindt dat wij in Suriname genoeg mogelijkheden hebben om creatiever te zijn om de aankomende schade te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOorlog Rusland - Oekraïne zal Suriname zwaar treffen