maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Ook voor afleggers en dragemans aangepaste Covid-19 werkomstandigheden

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

Afleggers en dragemans moeten nu aangepast werken. Het bewassen en afleggen van coronadoden wordt  door een speciaal getraind team van het Academisch Ziekenhuis verricht. Toch is het heel druk bij de afleggers. Naast de Covid-19-doden zijn er ook andere niet-corona gerelateerde aandoeningen, waaraan mensen bezwijken.

“De situatie is in deze coronatijd anders, omdat het werk sowieso extra veilig gedaan moet worden”, volgens Clifton Braam, voorzitter van de Federatie van Afleggers in Suriname.

Behalve de normale hygiëne- en veiligheidsregels moeten afleggers ook de Covid-19- maatregelen in acht nemen. Bij een normale situatie leggen acht ‘werkers’ een overledene af. Nu mogen er maar vijf mensen in een ruimte aanwezig zijn. Daarnaast sluiten mortuaria vanwege de lockdown heel vroeg, wat maakt dat het werk in een versneld tempo moet. Toch proberen aflegverenigingen op aangepaste wijze hun werkzaamheden  goed voort te zetten.

Het is nu extra letten op de nabestaanden. “Dus je bent zo bezig alles in goede banen te leiden dat het je ook afmat. Voor ons is het ook een moeilijke periode en ook wij dienen ons aan een heleboel van de protocollen te houden”, zegt de voorzitter.

Leendert Grant, drageman bij Sherwood Brothers, zegt dat er met alles rekening wordt gehouden. “Een corona overledene brengen we rustig lopend en misschien met wat muziek op de achtergrond, die de familie heeft geregeld, naar zijn of haar laatste rustplaats”, zegt Grant. Ook het dragen van handschoenen die bij het uniform horen, is voorlopig afgeschaft, omdat de handen steeds ontsmet moeten worden

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOok voor afleggers en dragemans aangepaste Covid-19 werkomstandigheden