vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Ook straatverlichting voor Brokopondo

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

Het project ‘Straatverlichting Dorpen Brokopondo’ is donderdag gelanceerd door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De samenwerkingsverband tussen stichting Rosebel Community Fund, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het traditioneel gezag in dit  project moet resulteren in straatverlichting voor het district. “In het donker toeven is niet iets meer van 2021” volgens de bewindsman.

“De dorpen in het district hebben recht op straatverlichting net als Paramaribo. Brokopondo en Sipaliwini behoren ook tot Suriname. Jullie moeten ook van dit land genieten”,  zo sprak Abiamofo zijn gehoor toe. “Als wij de crisis niet overwinnen, kunnen wij niet normaal regeren.”

Het traditioneel gezag was  vertegenwoordigd onder leiding van hoofdkapitein Michel Walden van het dorp Klaaskreek. “Regeringen komen en gaan, maar nu hebben de marrons hun eigen mensen in de top”, was Walden’s opmerking.

In februari tekenden I am Gold en de stichting een overeenkomst voor het uitvoeren van gemeenschapsprojecten in de woongebieden van het district, waar het bedrijf actief is volgens voorzitter Stephanie van Lobbrecht

Het project is geraamd op 163.000 US dollar en moet twaalfhonderd straatlampen aanbrengen in de diverse dorpen. In gemeenschappen zonder elektriciteit komen vijftig ‘los staande’ straatlampen met zonnecellen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOok straatverlichting voor Brokopondo