maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ook dit jaar voorzichtigheid betrachten bij afsteken vuurwerk

lees ook ...

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met min...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dins...

 Korps Brandweer Suriname (KBS), is ook dit jaar bereid om voldoende informatie en voorlichting te geven aan de gemeenschap ten aanzien van de verkoop en het veilig gebruik van vuurwerk. Olton Pinas Adjunct-brandmeester en voorlichter van het KBS, heeft vandaag in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aangegeven welke activiteiten ontplooid  zullen worden om het bewustzijn rond vuurwerk gebruik bij de samenleving op het juiste niveau te brengen.

 De voorlichtingscampagne  zal dit jaar agressiever aangepakt  worden.“Voorlichting over brandveiligheid heeft altijd de aandacht bij de brandweer, maar zeker in december wanneer er vaker vuurwerk wordt afgeschoten”, stelt Pinas.

Ook dit jaar komt de brandweer via de verschillende media naar de mensen toe. Scholen zullen  bezocht worden om ook bij jeugdigen het bewustzijn te verhogen.

Preventie van de brandweer en verschillende actoren, zoals de douane en het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), willen voorkomen dat er verboden vuurwerk zoals Kronto’s en Maripa’s het land binnenkomt. Ze zijn verantwoordelijk  voor de meeste zware letsels.

Pinas meldt dat er reeds 36 containers van 40 voet in het land zijn, die allemaal zijn gecontroleerd. “De vuurwerk estafette zal dit jaar normaal plaatsvinden”.

Hij doet een oproep om extra voorzichtig te zijn bij het afsteken van vuurwerk en behalve een wierookstok ook een veiligheidsbril erbij te nemen, omdat de gemiddelde vuurwerkverwondingen aan het oog 26% is. Kinderen mogen absoluut niet zonder toezicht  met vuurwerk bezig zijn. “Kindervuurwerk bestaat niet”, zegt de KBS-voorlichter Pinas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOok dit jaar voorzichtigheid betrachten bij afsteken vuurwerk