zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ook Calcutta heeft nu een vrouwenorganisatie

lees ook ...

Glenn Verbond langer dan twee weken vermist

Glenn Verbond is 39 jaar oud. Men heeft hem op 11 november voor het laatst gezien rond half zes ‘s middags. Sindsdien is hij niet huiswaarts gekeerd. Woensdag jongstleden deed de afdeling Bestrijding ...

 Na de vrouwenorganisaties van  de ressorten Jarikaba, Kampong Baroe en Tijgerkreek, hebben vijftien  vrouwen uit het ressort Calcutta te Saramacca  het initiatief genomen om zich te organiseren. Ook zij ervaren  de druk van de sociaaleconomische situatie in het land, terwijl zij als vrouw een centrale rol hebben te vervullen in het sociaal leven. De koopkrachtdaling vanwege de aanpassingsmaatregelen moet met veel voorzichtigheid aangepakt worden.

De organisatie is in bespreking geweest met de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga. Zij heeft volle ondersteuning toegezegd aan dit initiatief van de vrouwen, en benadrukte dat alleen mobilisatie aan de basis ons in staat zal stellen om de  problemen waarmee het land worstelt   te kunnen aanpakken. Zij wijst erop, dat het belangrijk is deze regering de volle ondersteuning en het vertrouwen te geven, zodat de problemen tot het verleden zullen behoren.

In verband met moederdag heeft de organisatie pakketten uitgedeeld aan behoeftigen. Ook mocht men rolstoelen overhandigen aan mevrouw S. Sookhoo in het ressort Tijgerkreek en aan de heer K. Gajadien in het ressort Calcutta.

Het  bestuur bestaat uit: Marie Todikromo (voorzitter), Varsha Sadhoe (ondervoorzitter), Shyamlee Mohan (secretaris) en Permila Sewnandan-Ramdjas, Shranie jhoelloer, Filianda Power, Soenita Gajadien-Nagesar, Aartie George-Chuttoo, Monique Joeloemsingh, Andjenie Pooran en Shantie Boedhan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOok Calcutta heeft nu een vrouwenorganisatie