woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Oogscreeningsproject van Lions Clubs van start met steun van minister Ramadhin

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

De Lions Clubs in Suriname hebben het startschot gegeven voor een grootschalig oogscreeningsproject in samenwerking met het Lions Michigan-team uit de Verenigde Staten van Amerika. De aftrap vond plaats in de Witte Lotus, in aanwezigheid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van de vijf Lions Clubs: Paramaribo North, Paramaribo East, Paramaribo West, Paramaribo Focus en Commewijne.

Minister Ramadhin toonde zich verheugd over dit initiatief en heeft namens het ministerie volledige ondersteuning toegezegd voor de uitvoering van het project. Hij benadrukte de noodzaak van meer lokale betrokkenheid en riep op tot de deelname van Surinaamse oogartsen en opticiens bij de volgende missie.

De bewindsman onderstreepte het belang van vroegtijdige oogscreening om het risico op verslechtering van het zicht te verminderen, met name onder kwetsbare groepen. Hij prees de inspanningen van de vijf oogartsen uit Michigan, die niet alleen zullen screenen, maar ook de juiste brillen zullen verstrekken. Het project, uitgevoerd door een ervaren team van oogartsen met een wereldwijde staat van dienst, zal vier dagen duren.

Optometrist Gary Anderson van het Lions of Michigan Vision Mission Team legde uit dat het team professionele hulp zal bieden bij het kiezen van een geschikte bril. Voor deze missie zijn in totaal 7000 brillen naar Suriname gebracht. Na Paramaribo zullen de screenings ook in de districten Wanica en Brokopondo plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOogscreeningsproject van Lions Clubs van start met steun van minister Ramadhin