donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Onzekerheid binnen transportsector Suriname groeit

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

Terwijl de regering zegt geen keus te hebben dan de benzineprijzen wederom te verhogen, groeit de onzekerheid binnen de transportsector in Suriname. In de nacht van 8 op 9 december is de prijs van een liter ongelode benzine met SRD 1,95 omhoog gegaan. Dat betekent dat er thans SRD 17,90 moet worden neergeteld voor 1 liter. De prijs van diesel blijft stabiel op SRD 17,95. Dit besluit is genomen na intensief overleg in de regeringsraad. De verhoging komt als een enorme klap voor de transportsector. Vooral de Vereniging van Taxihouders ziet de verhoging niet zitten.

Tegenover Times of Suriname uit voorzitter Glenn Ramadhin zijn ongenoegen. “De regering heeft geen idee wat het doet in dit land. De regering blijft steeds weer de prijs van benzine verhogen, maar houdt geen rekening met de consequenties. Wat voor beleid is dit?”, vraagt hij. Hij wijst erop dat vanwege de covid-19 pandemie de sector reeds al rake klappen heeft gehad. Daarnaast blijven klanten als gevolg van de verhoogde benzineprijzen weg.

Ook de Consumentenkring Suriname laat zich horen. Voorzitter Albert Alleyne merkt op dat het volk verder wordt uitgemolken. Hij wijst erop dat de verhoging van de benzineprijzen een directe gevolg heeft op de winkelprijzen. De prijzen van vooral de basisgoederen zijn voor velen reeds onbetaalbaar. Het lijkt een onmogelijk karwei te zijn geworden om het hoofd boven water te houden, aangezien de nutsbedrijven recent ook hun tarieven hebben verhoogd. “De regering denkt niet aan het volk. Er worden overal marktconforme prijzen gehanteerd, terwijl onze lonen belachelijk laag zijn. Wie in een huurhuis woont, heeft het zwaarder te verduren. Ons leven is een hel geworden”, reageert een bouwvakker tegenover onze nieuwsdienst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnzekerheid binnen transportsector Suriname groeit