zaterdag 25 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
3.8
(5)

Onze president vertrapt als olifant de bromkidyari

lees ook ...

Internaat ‘Zaailand’ krijgt een andere bestemmin...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is voornemens om het internaat Zaaland tot een educatiecentrum te maken om het schrijnende tekort aan scholen en leslokalen te helpen opvan...

Onze president is zich er blijkbaar niet van bewust dat hij als een olifant tekeer gaat in een glazenkast of beter gezegd de bromkidyari. De Surinaamse bloementuin is zijn eigen gecreëerde woord voor onze multiculturele en – religieuze samenleving. De olifant is zijn partijsymbool. Vervolgens gaat hij na de verkiezing tekeer als een olifant in die bromkidyari, al die bloemen worden vernietigd en vertrapt wanneer hij langskomt. Alleen zijn gladiolen, de koelibromki in zijn eigen tuin (family & friends)worden goed gevoed en baden in weelde op kosten van de Staat en het volk van Suriname , dat pinaart vanwege bijna 60% inflatie per jaar.

Import kapitaal en stemvee?
Tijdens zijn bezoek aan India heeft Chan zich wederom van zijn ware aard laten zien. Hij sprak slechts over de Surinaamse Hindoestanen die het als immigranten die ver hebben geschopt in Suriname en probeerde de Indiërs over te halen om te investeren in Suriname. Tijdens de verjaardag van de Partij heeft Chan met zijn uitspraken ook al zijn ware aard getoond. De VHP moet groter worden.

Als hij ook maar en okerpitje aan verstand heeft, weet hij dat de eerlijke VHP-ers en de Afro Surinames niet meer op hem gaan stemmen. Ook de moslims balen van zijn antimoslim houding in het buitenland. In India papte Chan aan met een radicale hindoe partij en in anti moslim Jeruzalem wou onze buitenlandse zaken minister Ramdin een Surinaamse ambassade vestigen.

Goedkope werkkrachten
Omdat velen Chan al uitkotsen gaat hij op zoek naar Indiërs (En VHP er Shaya voor heen naar Haïtianen)die hij snel een Surinaamse nationaliteit wil geven. Sranan Peyri wees er in 2021 al op dat de voorbereidingen toen al zijn begonnen. Er waren duidelijke tekenen aan de wand. Het scenario is al lang gaande.

We willen u als Surinaams volk wakker schudden voor import van mensen die wereldwijd als de goedkoopste arbeiders bekend staan.
Zij zullen banen, huizen, scholen en gezondheidszorg hier krijgen, terwijl er al tekort is aan deze sociale voorzieningen voor onszelf. En zij eisen geen minimumloon en geen dubbele betaling op zon en feestdagen waar elke Surinamer recht op heeft.

Geen kapitaal
We hebben geen productiebedrijf gezien of kapitaal, wat Santokhi ook zou gaan aantrekken uit India. Maar het valt ons wel op dat bij Martins house of India (guesthouse & restaurant) er meer en meer Indiërs wonen die midden op de dag schijnbaar doelloos voor de ingang staan te babbelen.

Soms zie je de mannen uit India wandelen in de straten van Rainville. Zo zijn er verschillende plaatsen waar zij zich ophouden. Maar er wordt in alle toonaarden gezwegen hoeveel Indiërs Suriname binnenkomen en wie dat betaald.

Chan liegt en vliegt
Intussen hebben wij een president die voortdurend liegt en vliegt. Hij is minstens drie maal per maand op reis, verspilt heel veel staatsgeld, bedelt overal zonder succes en zijn motto is eigenlijk : kijk niet naar mijn daden, geloof in mijn mooie woorden. Net vorige week terug uit India vliegt hij volgend week naar de Bahama’s.

Kijk naar de hoek Wanicastraat en Gemenelandsweg het afgekeurde en onafgebouwd Hoofdbureau dat er staat sinds 1999. Chan fantaseert, nee liegt er op los met zijn vier mega projecten die hij wil bouwen voor Nickerie: een brug, een nieuwe markt, een diepzeehaven -in de modderkust- en een tweede internationale luchthaven in Nickerie. Maar de Surinaamse groente en fruit exporteurs hebben sinds een week geen KLM vrachtvervoer omdat de huidige luchthaven baan niet onderhouden is…
VHP heeft nooit een behoorlijk iets gebouwd voor Suriname. Kijk naar het afgekeurde en onafgebouwde Hoofdpolitie bureau wat hij in 5 jaar als Justitie minister en 2,5 jaar als President heeft gerealiseerd, dan weet u waarom Sranan Peyri vindt dat hij niets kan bouwen, Chan e ley & Chan e frey, dat nomo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnze president vertrapt als olifant de bromkidyari