maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(1)

Onwillige Cubanen bij luchthaven hard aangepakt door politie

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Een aantal Cubaanse passagiers bivakkeren sinds vorige week maandag op de Johan Adolf airport te Zanderij uit protest. Hun vlucht is uitgesteld en zij nemen geen genoegen met de informatie die de organisator van deze vlucht aan hen heeft verstrekt. Deze mensen zijn door de politie in samenwerking met militairen verwijdert van de luchthaven.  Sommigen stribbelden tegen en werden hardhandig aangepakt. De zestig mensen zijn vervoerd naar het Politie Opleidingscentrum.

Een jonge vrouw toonde emotioneel haar bloedende neus. “Waarom mogen we niet weg? Ik wil niet meer hier blijven. We zijn niet illegaal hier. We hebben rechten. We hebben betaald voor onze tickets om weg te gaan. We zijn geen caravana. Waarom worden we zo behandeld? Is het omdat we Cubanen zijn?” vroegt  een andere passagier. De mensen waren zeer emotioneel, en beweren US.1000, – per persoon te hebben betaald.

De actie om de mensen van de luchthaven te verwijderen begon omstreeks 11.00 uur ‘s avonds. Hen werd eerst gevraagd om vrijwillig in  bussen plaats te nemen. Toen de mensen weigerden en aangaven dat ze slechts daar zijn om het land te verlaten en vroegen waarom dat niet mogelijk is werd ingegrepen. “We zijn gebracht naar de plaats waar ze de lockdownovertreders vasthouden”, zegt Chefa. Ze weten niet hoelang zij in het centrum vast zullen zitten.

Carlo Lansdorf, medeorganisator van de chartervlucht die de Cubanen naar Nicaragua zou vervoeren, zei eerder aan de pers dat er alles aan gedaan wordt om de vlucht nog uit te voeren. Managua heeft nog geen groenlicht gegeven om de vlucht uit te voeren.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft de justitiële autoriteiten gevraagd om de zaak te onderzoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnwillige Cubanen bij luchthaven hard aangepakt door politie