maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onverharde wegen Saramacca worden aangepakt

lees ook ...

Inheemsen staan op tegen overheid

Tijdens een informatiebijeenkomst van OSIP, de Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne is men tot de conclusie gekomen, dat de inheemsen al lang genoeg wachten op e...

In het district Saramacca wordt er hard gewerkt aan het bezanden van de verschillende zandwegen. Het districtscommissariaat van Saramacca doet dit in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken (OW) en het commissariaat Wanica-Noordwest. De werkzaamheden zijn op 18 oktober gestart in het ressort Tijgerkreek.

De onverharde wegen in dit district verkeerden al geruime tijd in een minder aangename positie. Zowel districtsbewoners als bezoekers van Saramacca hebben meerdere malen aan de bel getrokken om deze jarenlange issue aan te pakken. OW en het commissariaat hebben besloten om in te komen met een pick-up, inclusief bestuurder. Ondernemer Radjoe Chotkan, die ook woonachtig is in het district, stelde een loader beschikbaar voor het inladen van het zand dat afkomstig is van OW.

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga gaf te kennen dat het zand veel eerder door OW beschikbaar was gesteld, maar dat de wegen door de enorme regenbuien niet konden worden bezand. De burgermoeder stelde dat haar commissariaat is ingekomen met een tractor en brandstof, want om de slechte zandwegen van haar district te bezanden is ongeveer 800 tot 1000 m3 zand nodig. “Indien er meerdere pick-ups worden ingezet kunnen de wegen binnen 3 weken van het nodige zand worden voorzien”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnverharde wegen Saramacca worden aangepakt