maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Onverantwoordelijk gedrag op Brokopondo ten aanzien van Covid-19

lees ook ...

Gail Eijk leaves STVS as of October 1st; goes back to the f...

On Saturday Gail Eijk Surinamese writer, journalist and presenter announced that she will be leaving the STVS on October 1st. She said that she will be back on the field from October 1st because there...

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo vindt het gedrag van zijn gemeenschap onverantwoord. Testen tussen 27 augustus en 9 september hebben aangetoond dat 41 van de 83 burgers in dit district Covid-19 positief zijn. “Het is aan het gedrag van de mensen te wijten dat Covid-19 in het district is toegenomen. Twee dorpsgemeenschappen hebben twintig geïnfecteerden”, volgens de burgervader.

Het is gebleken, dat overheidsfunctionarissen en politieagenten die moeten toezien op de wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand de andere kant opkijken als het gaat om feesten. Nooit is er een melding binnengekomen bij het Quick Response Team van het district, terwijl bijna 50 procent van de gemeenschap besmet is. De QRT dat vanaf oktober 2020 bestaat is bevoegd sancties en boetes op te leggen.

“Hij moet zijn werkarmen en de politie ter verantwoording roepen als achteraf blijkt dat zij zaken niet doorbrieven, uiteindelijk is hij eindverantwoordelijke en de bewaker van orde en rust.” zegt ex-dc Pryor op de opmerking van Mendelzoon dat functionarissen dorpsfeesten niet doorgeven.

De structurele onderbezetting belemmert ook het optreden van de politie bij overtredingen van de coronamaatregelen. “Ik besef dat alleen een gezamenlijke aanpak soelaas kan bieden in de strijd tegen Covid-19. Vorige week vrijdag is er een vruchtbaar overleg op het commissariaat geweest tussen de belangengroepen in mijn district: de politie, de Medische Zending en de bestuursdienst. Als wij de handen in mekaar slaan zullen wij kunnen overwinnen”, aldus Mendelzoon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnverantwoordelijk gedrag op Brokopondo ten aanzien van Covid-19