donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Onveilige situatie rond Nieuw Koffiekamp

lees ook ...

Hanna’s Lust Playground was cleaned by the Mofina move...

The Mofina movement has cleaned the playground at Hanna's Lust. This initiative was started in order to provide long-term assistance through a planned and methodical manner and to make sure that aid a...

Velen zien in Nieuw Koffiekamp een toegangspoort tot de mijnen van Iamgold. Dit wijst kapitein Herman Schalkwijk van de hand. “Iedereen strijkt hier maar neer en meent zich vrijelijk over het land te kunnen bewegen”, zegt hij. Het dorp ondervindt veel last van zij die hun geluk komen beproeven met drugs en prostitutie. Er heerst vulgair taalgebruik en geweld.

Het gebied is door de leefwijze van de porknokkers niet meer veilig. De ukem-man/porknokkers zijn vaak bewapend. Daarom heeft het traditioneel gezag  twee keer een schrijven gericht aan minister Kenneth Amoksi, zonder resultaat. Er is niet gereageerd  op de brieven.

De kapitein heeft afgelopen woensdag een meeting gehouden om districtscommissaris van Brokopondo Ludwig Mendelzoon de explosieve situatie voor te houden. Vertegenwoordigers van de politie, het Traditionele Gezag van Brokopondo (TGB) en Iamgold waren ook bij die meeting op het commissariaat uitgenodigd en waren aanwezig. Mendelzoon keurt dit alles af: “De veiligheidsautoriteiten moeten aangeven wat ze eraan gaan doen,” zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnveilige situatie rond Nieuw Koffiekamp