Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ontwikkelingseenheid Defensie met 650 man personeel opgeheven

Geplaatst

op

Defensie (1)

De Ontwikkelingseenheid, die rechtstreeks viel onder de minister van Defensie en  belast was met allerhande bewakings- en civiele opdrachten, wordt  per 20 november opgeheven. Alle onder deze eenheid ressorterend materiaal en personeel wordt overgeheveld naar de kazerne en zullen vallen onder de bevelhebber van het Nationaal Leger zoals het hoort, zei minister Mathoera op 17 november in de Nationale Assemblee.

Al het nieuwe personeel, 650 man sterk, dat bij Defensie in dienst was genomen tijdens de vorige regeerperiode waren bij de Ontwikkelingseenheid ondergebracht. Op vragen van volksvertegenwoordigers over het personeelsbestand antwoordde de minister dat het een politiek besluit was van de voormalige regering. Ze zei ook dat de mensen gelukkig  niet bij het nationaal leger zijn ondergebracht, maar bij de Ontwikkelingseenheid.

Volgens de lijst van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (CEBUMA) is het aantal personeelsleden van Defensie 4.944 per september 2020. Hiervan zit ruim 20% bij de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) wat ongeveer 70 miljoen van de begroting van  het ministerie van Defensie beslaat.

De minister zei op het departement tal van bewakingswerkzaamheden te hebben aangetroffen die na evaluatie van de posten geen aanspraak bleken te maken op beveiliging van Defensie.  De beveiliging van deze posten is onmiddellijk ingetrokken. De bewindsvrouw heeft hierover met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning gesproken. Ook heeft zij inmiddels een werkgroep ingesteld om het geheel te inventariseren, te analyseren en voorstellen te doen voor een structurele oplossing.

Minister Mathoera verzekerde het parlement dat er  bij de uitvoering van het beleid er zorgvuldig afgewogen zal worden welke gebouwen, terreinen en personen bewaking mogen krijgen. Hierbij zal het publieke belang doorslaggevend zijn.  –  culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronny Hooikamp
donderdag 19 november 2020 19:31

Wat een verspilling is dat geweest.
Die Bouterse is toch echt een zeer onbetrouwbare moordenaar.
Ben benieuwd hoe lang hij nog in ons lang zal blijven.
Want eind van de maand wordt zijn hoger beroep behandeld en ik hoop echt dat er nu eindelijk eens recht wordt gedaan.
Dat hij er vandoor gaat zit er natuurlijk dik in.
Want hij is uiteindelijk heel erg bang dat hij de bak in gaat.

Charien
vrijdag 20 november 2020 00:58

“Al het nieuwe personeel, 650 man sterk, dat bij Defensie in dienst was genomen tijdens de vorige regeerperiode waren bij de Ontwikkelingseenheid ondergebracht.” De zogenaamde “Ontwikkelingseenheid” was gewoon een dekmantel voor een privé bewakingsdienst opgezet ten behoeve van Bouterse en NDP geboefte als Abrahams, Lindscheer en de NDP gluiperds die belangen hebben bij de goudwinning. En dan bedoel ik dat zij zelf werknemers hadden die naar goud zochten en tegen concurrenten beschermd werden, of concessies van anderen beschermden (bv. I AM GOLD) waar de beheerder Bouterse van de genoemde “Ontwikkelingseenheid” goed voor werd betaald. I AM GOLD maakte er bv.… Lees verder »

Charien
vrijdag 20 november 2020 00:59

En natuurlijk werden ook de buitenverblijven van het NDP geboefte door personeel uit deze bewakingsdienst die met ‘s lands geld wordt betaald bewaakt. In deze website staat. “Posten die geen aanspraak bleken te maken op beveiliging van Defensie. Daar werd de beveiliging van deze posten onmiddellijk ingetrokken.” Goed zo, weer een besparing van gestolen geld. Benschop die hiervoor minister van defensie was had zijn klep hierover kunnen opentrekken toen deze nieuwe regering aantrad. Maar wij hoorden niets in dit land. Hoe zit dat Benschop? Heeft hij voordeel aan deze misstanden? Waarom noemt Mathoera het beest niet bij de naam. Iedereen in… Lees verder »

Robb
vrijdag 20 november 2020 01:36

Wat valt u op bij het lezen van dit artikel? Citaat; Ze zei ook dat de mensen gelukkig niet bij het nationaal leger zijn ondergebracht,. Einde citaat. De titel in relatie tot het bovenstaande, wekt de suggestie dat de minister hier heldhaftig heeft opgetreden en stilzwijgend moet worden aangenomen dat zij de belasting betaler u dus, kosten heeft bespaart. Laten we ervan uitgaan dat zij op de bewaking wat niet nodig was heeft bespaart. Maar wat heeft zij bespaart? De 650 mensen zijn administratief verplaatst. Van de ene lijst naar een andere. Ze hebben nog steeds een salaris of ze… Lees verder »

Radj
vrijdag 20 november 2020 11:20

Mathoera zei: “Ze zei ook dat de mensen gelukkig niet bij het nationaal leger zijn ondergebracht” Deze opmerking zou logisch klinken als het personeel van de zogenaamde “Ontwikkelingseenheid” uit de opbrengsten van hun bewakingswerk werden betaald. Maar nee ze werden door het leger dus met ‘s landsgeld betaald. Denk Mathoera slim te zijn en met vaag gebrabbel bij de bevolking te schoren? Als zij die onnodig geworden afdeling had opgedoekt en het personeel naar huis had gestuurd dan was dat een echte besparing. Krishna Mathoera heeft hulp gehad van de huidige bevelhebber die binnenkort met pensioen gaat. De man heeft… Lees verder »

Radj
vrijdag 20 november 2020 11:25

Maar er moet dus ook een nieuwe bevelhebber worden benoemd. Een idee. Santokhi’s zoon is nog niet geregeld door Chan.
Hij heeft een Nederlands paspoort?
Hij heeft nooit in het leger gezeten?
Bij Santokhi is dat toch geen probleem.
Melissa schoof hij zo naar een RVC functie en ze werd ook directeur van zijn kabinet.
Een functie die alleen maar door een ambtenaar mag worden vervuld. Maar keizer Chan doet dat gewoon.
Aangetrouwde familie van Tokhi en Melissa hebben ook goed betaalde functies van Tokhi gehad.

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen