woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwikkelingen in bevordering en formalisering ondernemingen in Suriname

lees ook ...

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgev...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het ...

Op maandag 18 maart 2024 vond een ontmoeting plaats tussen minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) en John Bliek, specialist Enterprise Cooperatives and Rural Development van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Tijdens deze ontmoeting werd besproken dat studies ter bevordering van waardeketens en formalisering van ondernemingen in de hout- en ecotoerismesectoren voorspoedig verlopen.

De ILO-specialist informeerde de bewindsman over de voortgang van studies die momenteel worden uitgevoerd in deze sectoren, met name in landelijke gebieden van Suriname. Deze studies richten zich op het identificeren van waardeketens en mogelijkheden voor het formaliseren van ondernemingen die momenteel informeel opereren. De resultaten van deze studies moeten uiteindelijk bijdragen aan duurzame formele ondernemingen, de ontwikkeling van ecologisch duurzame ‘groene’ sectoren en het bevorderen van waardeketens.

Deze onderzoeken omvatten consultaties met verschillende belanghebbenden in beide sectoren, waaronder dorpsbesturen, de vakbeweging en het bedrijfsleven. Ze zijn bedoeld om incentives te identificeren die het proces van formalisering van ondernemingen kunnen bevorderen. Aangezien ondernemers in de informele sector vaak te maken hebben met verschillende uitdagingen die hun groei en ontwikkeling kunnen belemmeren, richt een deel van de studie zich op het identificeren van waardeketens om hen te helpen optimaliseren.

Minister Mac Andrew toonde zich tevreden over de voortgang van dit project en verzocht de ILO-specialist om ook aandacht te besteden aan factoren die de formalisering van ondernemingen ontmoedigen. Hij benadrukte ook het belang van aandacht voor genderkwesties in de informele sector, gezien de moeilijkheden die vrouwelijke ondernemers vorig jaar ondervonden bij toegang tot kapitaal. De minister kijkt uit naar de resultaten van de studies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwikkelingen in bevordering en formalisering ondernemingen in Suriname