woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwikkeling trainingen voor alle niveau’s en leeftijden in Suriname

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Het ‘Enhancement of Technical and Vocational Education and Training project’ (ETVET), gefinancierd door de Caribbean Development Bank, heeft als één van de doelstellingen de ontwikkeling van een Nationaal Kwalificatie raamwerk.

Het raamwerk zal de toegang tot onderwijs, training en certificering voor alle burgers uitbreiden en het tevens mogelijk maken voor individuen, ongeacht hun leeftijd, om door te stromen van het ene niveau naar het andere.

Het Nationaal Kwalificatie Raamwerk zal daarnaast een tweede kans bieden aan personen die het formele schoolsysteem hebben verlaten en hen de mogelijkheid bieden om op basis van opgedane skills en werkervaring erkende certificaten te behalen, die zowel hier in Suriname als ook in het Caribisch gebied en internationaal erkend zijn.

De kernwerkgroep, waarin vertegenwoordigers van het algemeen onderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs zitting nemen, is voor het eerst op woensdag 25 mei 2023 samengekomen. Samen met de consultant, Mrs. Paulette Dunn Pierre, draagt de werkgroep zorg voor de ontwikkeling van een Nationaal Kwalificatie raamwerk dat naadloos aansluit en voldoet aan de eisen van Suriname.

Belanghebbenden in het hele land krijgen in dit proces ook de kans om input te leveren, aangezien de consultant groepen in alle regio’s zal ontmoeten. Het project is begin mei van start gegaan en de verwachting is dat het raamwerk eind 2023 zal zijn ontwikkeld voor implementatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwikkeling trainingen voor alle niveau's en leeftijden in Suriname