zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwerpwetten regarderende Arbeid, goedgekeurd in DNA

lees ook ...

President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s...

President Chandrikapersad Santokhi is op de ochtend van maandag 10 juni samen met een delegatie vertrokken naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, om deel te nemen aan de 31e Afreximbank Annual Mee...

De ontwerpwetten die gaan over de nadere wijzigingen van de Arbeidsgeschillen wet 1946, en de Arbeidsgeschillenwet 1963, zijn op dinsdag 01 augustus 2023 met algemene stemmen(38) goedgekeurd door het parlement evenals de Ongevallenregeling, Vakantiewet 1975 en Veiligheidswet 1947 die ook met algemene stemmen (39) werden aangenomen.

In het kader van versterking en bevordering van de handhaving van de Arbeidswetgeving is het noodzakelijk geweest de wijzigingen door te voeren. Assembléevoorzitter, Marinus Bee Msc. LL.B, bedankte een ieder die heeft gewerkt aan het doorvoeren van de wijzigingen. De andere agendapunten van de vergadering werden verdaagd naar donderdag 03 augustus 2023.

De commissie van rapporteurs die gewerkt heeft aan de wijzigingen van de eerdergenoemde wetsontwerpen bestaat uit de DNA leden: Harriët Ramdien (voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Ronny Koedemoesoe, mr. Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Joan Wielzen en Radjendrekoemar Debie MSc.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwerpwetten regarderende Arbeid, goedgekeurd in DNA