zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwerpwet, wet op de jaarrekening goedgekeurd in de assemblee

lees ook ...

NPS verdient betere plek

De NPS moet een betere positie verwerven bij de komende verkiezingen, vindt voorzitter Gregory Rusland. Hij sprak zaterdag bij de installatie van het nieuwe bestuur van NPS Brokopondo. Rusland vindt d...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op donderdag 27 oktober 2022, in een openbare vergadering, de wijziging van de ontwerpwet voor de wet op de jaarrekening, goedgekeurd met 26 stemmen vóór en 12 tegen om artikel 24 van deze wet te wijzigen. Krachtens artikel 24 van de wet op de Jaar rekening dienen grote rechtspersonen en organisaties van openbaar belang, over het boekjaar 2020 de eerste jaarrekening uit te brengen overeenkomstig de International Financial Reporting Standards (IFRS). En de middelgrote en kleine rechtspersonen met ingang van 2021 overeenkomstig IFRS for SME.

Uit onderzoek dat is uitgevoerd door de Vereniging Surinaams Bedrijsleven, blijkt dat de toepassing van IFRS met ingang van het boekjaar 2020 in de huidige macro- economische context bijzonder uitdagend is, omdat het overgrote deel van de rechtspersonen en organisaties in onvoldoende mate beschikken over kennis betreffende IFRS, capaciteit en financien. Om deze redenen heeft het college het noodzakelijk geacht de overgangsregeling van de ontwerpwet voor de toepassing van de verslaggevingsstandaarden, te wijzigen.

De ontwerpwet is op 30 december 2021 ingediend door de regering. De parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B, heeft na aanname van de wet een ieder bedankt die heeft meegewerkt aan de wijziging van de wet. De commissie die deze ontwerpwet heeft voorbereid bestaat uit de leden: Sham Binda (voorzitter), Jennifer Vreedzaam, Kishan Ramsukul, Obed Kanape, ir.  Stephen Tsang, Soerjani Mingoen en drs. Ronny Asabina.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwerpwet, wet op de jaarrekening goedgekeurd in de assemblee