dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwerpwet Grondenrechten besproken met traditioneel gezag

lees ook ...

Vertrekkende passagier moest op Zanderij verkeersboete betal...

Een vrouw die op weg was naar Nederland, is op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven verrast door de politie. Zij werd door de Automatische Nummer Registratie Systeem Unit (ANRS) staande geh...

In De Nationale Assemblee (DNA) heeft de commissie van rapporteurs die belast is met de ontwerpwet over de Collectieve rechten van de inheemse- en tribale volken een bespreking gehad met het traditioneel gezag van de Kwinties en de Matawai. Om te komen tot een goed wetsproduct worden de betrokkenen uitgenodigd om van gedachten te wisselen.

Voor deze bespreking was de voorzitter commissie grondenrechten, Patricia Meulenhof, ook uitgenodigd. De commissievoorzitter, Asiskumar Gajadien, en Meulenhof hebben de ontwerpwet doorgenomen met het traditioneel gezag, waarna ze vragen konden stellen en feedback konden geven op de ontwerpwet.

Het doel van deze wet is het garanderen van de rechtszekerheid en rechtsbescherming van de collectieve rechten van de Inheemse- en Tribale volken in Suriname. Hiertoe worden deze volken als zodanig erkend als rechtspersoon, zodat zij nu, in tegenstelling tot voorheen, voor en namens zichzelf als collectief op recht en in het bijzonder een rechtspraak een beroep kunnen doen.

De wet is op 15 juni 2021 ingediend door de regering. De overige commissieleden zijn Jennifer Vreedzaam (NDP), Josafath Kanape (ABOP),  Ebu Jones (NDP),  Patricia Etnel (NPS), Ronny Asabina (BEP) en Ronny Aloema (VHP).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwerpwet Grondenrechten besproken met traditioneel gezag