donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
4
(1)

Ontwerp brug Guyana gaat naar Trinidadiaans bedrijf

lees ook ...

Vakantiegeld uitbetaald in juli: ambtenaren krijgen dubbel s...

De maand juli is traditioneel de zwaarste maand qua uitgaven voor de overheid, maar vormt tegelijkertijd een feestelijke periode voor ambtenaren en gelijkgestelden. Naast hun reguliere salaris ontvang...

De formele afspraken voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier werden op 04 mei vastgelegd in de conferentiezaal van het ministerie van Openbare Werken (OW), met de ceremoniële ondertekening van het contract en de launch van de Expression of Interest (EOI) door de ministers van Openbare Werken van Suriname en Guyana, Riad Nurmohamed en Juan Edghill.

Het contract is uitbesteed aan WSP Caribbean Limited. Dit Trinidadiaanse bedrijf is verantwoordelijk voor de voorstudies en het voorlopige ontwerp. Tevens zal zij verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de inschrijvingen van geïnteresseerde bouwbedrijven, zowel nationaal als internationaal, het ontwerp, bouwen, financieren, exploiteren en het onderhoud van de brug.

Na de registratie en inschrijvingen is de streefdatum voor het aanvangen van de bouw tegen het eind van het jaar met een minimale bouwtijd van 2 jaar. De brug komt te staan nabij de locatie van de veerboot die de route Southdrain-Moleson Creek onderhoudt. Aangezien er schepen van ongeveer 40.000 DWT verwacht worden zal het ontwerp een hoge brug zijn, net als die over de Surinamerivier.

Het ligt in de bedoeling dat uriname en Guyana voordeel zullen hebben aan de brug. Volgens Juan Edghill, minister Openbare Werken van Guyana is deze brug niet enkel een brug, maar een gerealiseerde visie van twee naties. Dankzij het feit dat de buurlanden makkelijker bereikbaar zullen zijn, vergroot dit de kansen op economische activiteiten voor onder andere de handel, bedrijven en het toerisme voor beide landen en internationaal. Tevens wordt de bereikbaarheid van diensten voor degenen die dit nodig hebben, versneld.

“Het is een belangrijk moment voor de regering van Suriname en voor de regering van Guyana”, zegt OW-minister Riad Nurmohamed. Ook de weg van Paramaribo naar Nickerie zal aangepakt en geüpgrade worden. De bewindsman roept alle ondernemers en investeerders van Nickerie op om zich voor te bereiden op de komst van de brug want het zal zeker een grote impact hebben op het toerisme en de economie van het land, in het bijzonder Nickerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwerp brug Guyana gaat naar Trinidadiaans bedrijf