dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwatering mulo Brokopondo wordt aangepakt

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

Op de muloschool Brokopondo wordt de ontwatering aangepakt. Het commissariaat is in samenspraak met een ondernemer begonnen met de werkzaamheden. De school die in een dal is gebouwd, is door de zware regenval volledig blank komen te staan. De schade is enorm. Porknokkers die niet ver van de school bezig zijn met goudwinningsactiviteiten verergeren het ontwateringsprobleem rondom de school, zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon.

Er wordt naar mogelijkheden gekeken om dit probleem tot het verleden te laten behoren. Volgens informatie van Mendelzoon was er een kleidam gebouwd door de goudzoekers en die zal doorgestoken worden, waardoor het water in het vervolg gemakkelijker kan doorstromen naar de rivier.

Naast de ontwateringswerkzaamheden is het commissariaat ook bezig geweest met de aanpak van de vuilstortplaats. Het vuil werd volgens de burgervader dichtbij de transmissielijn gedumpt. Op zowel bewoners als bezoekers doet de dc een beroep om zich te houden aan de regels voor het dumpen van afval.

Aan een tekort aan voorlichting kan het niet liggen, want die informatie wordt gegeven. Het is volgens Mendelzoon bekend dat het vuil in oranje zakken moet worden geplaatst, zodat de vuilophalers het kunnen meenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwatering mulo Brokopondo wordt aangepakt