zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ontwatering mulo Brokopondo wordt aangepakt

lees ook ...

Geld voor deelname penitentiaire ambtenaren aan parade wel v...

Het geld voor deelname van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aan het defilé en de parade in verband met 46 jaar Srefidensi is wel vrijgemaakt. De regering heeft er alles aan gedaan om de door h...

Op de muloschool Brokopondo wordt de ontwatering aangepakt. Het commissariaat is in samenspraak met een ondernemer begonnen met de werkzaamheden. De school die in een dal is gebouwd, is door de zware regenval volledig blank komen te staan. De schade is enorm. Porknokkers die niet ver van de school bezig zijn met goudwinningsactiviteiten verergeren het ontwateringsprobleem rondom de school, zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon.

Er wordt naar mogelijkheden gekeken om dit probleem tot het verleden te laten behoren. Volgens informatie van Mendelzoon was er een kleidam gebouwd door de goudzoekers en die zal doorgestoken worden, waardoor het water in het vervolg gemakkelijker kan doorstromen naar de rivier.

Naast de ontwateringswerkzaamheden is het commissariaat ook bezig geweest met de aanpak van de vuilstortplaats. Het vuil werd volgens de burgervader dichtbij de transmissielijn gedumpt. Op zowel bewoners als bezoekers doet de dc een beroep om zich te houden aan de regels voor het dumpen van afval.

Aan een tekort aan voorlichting kan het niet liggen, want die informatie wordt gegeven. Het is volgens Mendelzoon bekend dat het vuil in oranje zakken moet worden geplaatst, zodat de vuilophalers het kunnen meenemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntwatering mulo Brokopondo wordt aangepakt