dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
5
(1)

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

lees ook ...

Regering biedt 10% loonsverhoging per 1 juli 2024: COL eist ...

De Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een eis van 50% loonsverhoging bij de regering neergelegd. Daarnaast verlangt de organisatie de incorporatie van de koopkrachtversterking...

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemiddeling op verzoek van deze bewoners. Men heeft nu de ruimte tot eind december om te vertrekken. De deurwaarder exploot eiste hun vertrek per 3 juni jongstleden.

Woongemeenschap Baka NIS is uit nood ontstaan toen in 1989 het dorp  Pokigron werd verwoest tijdens de Binnenlandse Oorlog. De dorpelingen vestigden zich toen achter NIS. Enkelen zijn in betere tijden teruggekeerd naar het dorp, maar velen waren door veranderde omstandigheden genoodzaakt in de stad te blijven. Zo was men ergens in dienst getreden en opgeschoten kinderen bezochten ondertussen de VOJ- of VOSschool.

De ontruiming moest sinds 2015 geschieden. Ondertussen is een deel van de gemeenschap door de overheid geaccommodeerd op percelen te Hanna’s Lust. Zij die bezig zijn met het opzetten van een woning hebben nu de ruimte om dit af te ronden volgens de vicepresident.

Het terrein achter NIS behoort de familie Boedjawan toe. Onduidelijk is als er contact was  tussen vicepresident Brunswijk en de eigenaar. Dit was wel het plan. Ook met de president zou Brunswijk de zaak bespreken.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntruiming Baka Nis uitgesteld