woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Ontmoediging bij aanvraag 1800 srd koopkracht versterking

lees ook ...

Rechter en OM onderzoeken plaats delict in zaak tegen voorma...

De kantonrechter Maytrie Kuldip Singh heeft samen met het Openbaar Ministerie (OM) een bezoek gebracht aan de Centrale Markt van Paramaribo (CMP) in verband met de rechtszaak tegen de voormalige markt...

Bij de aanvraag voor de srd 1800 (47 euro) koopkrachtversterking via de wijkkantoren van Sociale Zaken kan het vaak voor de aanvrager een raadsel zijn onder welk wijkkantoor je valt. Er is geen bord, geen papier of digitaal een opsomming welke straten onder welk wijkkantoor vallen. Daar komt nog bij kijken dat de beloofde steun niet uitgekeerd is begin april, zoals beloofd was.

Minachting volk
Na uren wachten moesten sommigen zelfs bij de naregistratie in april bij Sociale zaken aan de Gemenelandsweg horen : iedereen van Nieuw Weer, Ephraimszegen en Latour, moet zich bij Wijkkantoor Latour registreren.
En mensen van centrum stad kregen te horen dat ze waarschijnlijk aan de Aaronstraat terecht konden, maar zeker wist de ambtenaar het ook niet en de portier nog minder.

Ontmoediging
Dit is ook wijze van ontmoediging, dat je misschien zomaar je energie verspilt aan ver lopen of fietsen of je bus of taxi geld, want je moet maar zelf uitzoeken onder welk wijkkantoor van Sociale Zaken je valt, en welke bescheiden je nodig hebt, want dat is niet bekend gemaakt. Een lijst daarvan wordt niet verstrekt.
Hier toont deze regering, evenals de voorgaande met haar onduidelijk en chaotisch paketten uitdeling waarbij mensen uren in zon en regen moesten staan. minachting voor het arme volk en amteurisme.
Bij deze regering moeten mensen met een maandinkomen minder dan 6000 srd (157 Euro) ongeveer, na maar bedelen bij de staat als het ware en worden van het kastje naar de muur gestuurd voor de beloofde srd 1800.

Eerdere verbroken belofte

De 60 plussers met slechts de Algemene Ouderdoms Voorziening (AOV) van 1250 srd gelijk aan 36 Euro (afgerond) als inkomen, was reeds april 2022 beloofd dat de registratie die maand, dus een jaar geleden zou plaatsvinden en dat er dan 1000 srd (toen 30 Euro ongeveer) maandelijks zou worden uitgekeerd, als koopkrachtversterking.
Ook konden zwakke huishoudens zich via de kerken registreren, maar formulieren bleven uit. Ditmaal zijn er wel formulieren uitgedeeld via de kerken. Als je geen kerk bezoekt en je daar op hebt gegeven als zwak huishouden, moet je maar zelf veel tijd, geld en moeite investeren.

In 2022 werd de toen van regeringswege bekend gemaakte steun, tenslotte niet uitgekeerd. Het bleek evenals de toegezegde Covid steun in 2020, de zoveelste loze belofte= leugen van de regering. In december 2022, kregen alle AOV ers, de seniorenburgers, eenmalig een ‘kerst cadeautje’ van 1000 srd , dat werd het.
Wreed onverschillig
De vele gezinshoofden van economisch zwakke huishoudens moeten extra werken of grote armoe lijden want zelfs de AKB, Algemene Kinder Bijslag van 35 srd. (= 1 Euro)maandelijks, wordt als gewoonlijk niet op tijd uitbetaald, en ook zij konden naar de koopkrachtversterking fluiten.
Het komt ook over als amateuristisch en wreed onverschillig dat burgers zo met onduidelijkheden worden opgehouden en geschaad, door chaos worden vernederd en eerder werden belazerd met IMF geld dat zij zo hard nodig hebben.
Foto: net zo vol was het erf van Sociale Zaken bij registratie voor de koopkracht versterking

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntmoediging bij aanvraag 1800 srd koopkracht versterking