woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ontkrachting van valse berichten over militairen in Brokopondo Stuwmeer

lees ook ...

Hofpresident benadrukt verantwoordelijkheden van nieuwe advo...

Het Hof van Justitie heeft vrijdag vijf nieuwe advocaten beëdigd in een plechtige ceremonie gehouden in de zittingszaal van het Gerechtsgebouw aan het Onafhankelijkheidsplein. De raadslieden Irma Dori...

In reactie op ongeverifieerde berichten die circuleren op sociale media, bewerend dat militairen in het Stuwmeer-gebied te Brokopondo zijn beroofd en/of ontwapend door een groep Brazilianen, wil de leiding van het Nationaal Leger Suriname het volgende duidelijk maken: Tegenover deze beweringen staande, willen wij benadrukken dat er geen enkel militair detachement of post actief is in het genoemde gebied.

Er zijn geen patrouilles, posten of detachementen waarbij militairen zijn beroofd en/of ontwapend door een groep Brazilianen. We nemen deze circulerende berichten zeer serieus en hebben reeds een onderzoek gestart.

In het tijdperk van internet en nieuwe technologieën is het helaas mogelijk voor iedereen om eenzijdig nepnieuws te verspreiden, vaak met het doel anderen te misleiden. Het is van groot belang dat we als samenleving waakzaam zijn en de bronnen van dergelijke berichten verifiëren en op hun echtheid toetsen voordat we ze verder verspreiden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOntkrachting van valse berichten over militairen in Brokopondo Stuwmeer