woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(2)

Onthulling van overeenkomst tussen NIS en bedrijf leidt tot opschudding

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft onlangs een omstreden overeenkomst ontdekt waarin is vastgelegd dat het bedrijf Dompu Trowe N.V. SRD 100.000 per maand zou ontvangen van de Nationale Indoor Sporthal (NIS) voor de inrichting van de sporthal. Deze overeenkomst werd destijds getekend door de toenmalige voorzitter van het stichtingsbestuur en vertegenwoordigers van Dompu Trowe N.V.

ROS-minister Gracia Emanuel heeft voorafgaand aan een Raad van Ministers-vergadering commentaar gegeven op deze kwestie. De minister benadrukte dat deze kwestie de aanleiding was voor de ontruiming van de NIS afgelopen zaterdag. De nieuwe waarnemend directeur van de NIS was niet op de hoogte van de ontruiming en haastte zich naar de locatie, maar ontdekte alleen de aangerichte schade aan het gebouw.

Minister Emanuel heeft verklaard dat zij niet zal meewerken aan betalingen volgens deze overeenkomst. De voormalige directeur van de NIS had destijds aangegeven, dat de inrichting van de sporthal uit eigen middelen werd bekostigd, zonder dat er formele aanbestedingen plaatsvonden. Dit leidde tot het overboord gooien van de comptabele regels. De minister benadrukte dat de regering niet kan instemmen met het betalen van SRD 100.000 per maand zonder de juiste procedures te volgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnthulling van overeenkomst tussen NIS en bedrijf leidt tot opschudding