donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Onthulling monument in Nickerie ivm Chineze immigratie

lees ook ...

Surinaamse regering betaalt begrafeniskosten slachtoffers Ma...

De regering-Santokhi heeft besloten tegemoet te komen aan het verzoek van de nabestaanden van de slachtoffers die hun leven verloren in het Matawai-gebied. Waarnemend president Ronnie Brunswijk bevest...

Op het Brasa Plein in het centrum van het district Nickerie vond vandaag de onthulling plaats van een monument in verband met de herdenking van 170 jaar Chinese Immigratie/ Vestiging in Suriname. Voorafgaand aan de onthulling vonden er enkele toespraken plaats van onder andere minister P. Sewdien van LVV namens President Chandrikapersad Santokhi.

Ook de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Han Jing, DC Senrita Gobardhan en DNA – Lid Wang waren onder de sprekers. Allen wezen zij op de bijdrage die de Chinese gemeenschap levert aan de opbouw van Suriname. Ook de weg die is afgelegd vanaf de komst van de eerste groep Chinezen 170 jaar terug, werd benadrukt. Op vrijdag 20 oktober aanstaande wordt het feit herdacht dat 170 jaar geleden de eerste groep Chinezen aankwamen in Suriname.

Het monument in de vorm van een Schip met daar omheen een Draak, is op initiatief van DC Gobardhan opgezet door de Chinese handelsgemeenschap van Nickerie onder leiding van voorzitter Chen Mingzhou. Het is de eerste monument van zijn soort in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnthulling monument in Nickerie ivm Chineze immigratie