dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Onthaal Bolsonaro goed gevallen/Bolsonaro’s moeder overleden

lees ook ...

Protesterende Inheemsen bieden petitie Voorzitter DNA petiti...

Een groep protestvoerende Inheemse vrouwen, die ondersteund werden door enkele burgers hebben op dinsdag 29 november jongstleden een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (D...

Jose Raphael Lopes Mendes de Azeredo, Braziliaans ambassadeur in Suriname is de regering en het Surinaamse volk, zeer erkentelijk voor het warm onthaal van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en diens delegatie. Het Braziliaanse staatshoofd was op donderdag 20 januari 2022 voor een officieel bezoek in Suriname. Hij keerde een dag later terug naar zijn land.

De Braziliaanse diplomaat blikt terug op een historisch bezoek. “Niet alleen omdat dit het eerste na jaren was, maar het was tevens het eerste bilateraal bezoek”, stelt ambassadeur Azeredo. Tijdens de bilaterale gesprekken hebben president Santokhi en zijn Braziliaanse ambtgenoot zich gebogen over de goede vooruitzichten van de olie- en gasindustrie in Suriname. Er is van gedachten gewisseld hoe Brazilië kan meewerken aan de ontwikkeling hiervan en hoe dit past in de energiebehoefte van de noordelijke gebieden van Brazilië.

Met de gezamenlijke overeenkomst die donderdag aan het einde van het bilateraal overleg door de regeringsleiders getekend is, wordt een stap vooruitgezet in het verstevigen en verdiepen van de relatie tussen Suriname en Brazilië, en wel op het gebied van techniek, defensie en veiligheid.

President Bolsonaro ontving vrijdag het droevige nieuws dat zijn moeder in de afgelopen nacht is heengegaan op 94 jarige leeftijd. Hij maakte het bekend op sociale media. President Bolsonaro die vanuit Suriname verder naar Georgetown, Guyana zou afreizen, heeft daar van af moeten afzien. Volgens ambassadeur Azaredo is president Bolsonaro de Surinaamse regering ook dankbaar voor de solidariteit en de condoleances die hij van haar heeft mogen ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnthaal Bolsonaro goed gevallen/Bolsonaro's moeder overleden