zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Onthaal Bolsonaro goed gevallen/Bolsonaro’s moeder overleden

lees ook ...

Solidariteit met Palestina: Surinaamse gemeenschap komt in a...

De Stichting der Islamitische gemeenten In Suriname (SIS), het Platform Solidariteit Palestina en het Rode Kruis zijn gezamenlijk begonnen met een inzamelingsactie om steun te bieden aan de mensen in ...

Jose Raphael Lopes Mendes de Azeredo, Braziliaans ambassadeur in Suriname is de regering en het Surinaamse volk, zeer erkentelijk voor het warm onthaal van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en diens delegatie. Het Braziliaanse staatshoofd was op donderdag 20 januari 2022 voor een officieel bezoek in Suriname. Hij keerde een dag later terug naar zijn land.

De Braziliaanse diplomaat blikt terug op een historisch bezoek. “Niet alleen omdat dit het eerste na jaren was, maar het was tevens het eerste bilateraal bezoek”, stelt ambassadeur Azeredo. Tijdens de bilaterale gesprekken hebben president Santokhi en zijn Braziliaanse ambtgenoot zich gebogen over de goede vooruitzichten van de olie- en gasindustrie in Suriname. Er is van gedachten gewisseld hoe Brazilië kan meewerken aan de ontwikkeling hiervan en hoe dit past in de energiebehoefte van de noordelijke gebieden van Brazilië.

Met de gezamenlijke overeenkomst die donderdag aan het einde van het bilateraal overleg door de regeringsleiders getekend is, wordt een stap vooruitgezet in het verstevigen en verdiepen van de relatie tussen Suriname en Brazilië, en wel op het gebied van techniek, defensie en veiligheid.

President Bolsonaro ontving vrijdag het droevige nieuws dat zijn moeder in de afgelopen nacht is heengegaan op 94 jarige leeftijd. Hij maakte het bekend op sociale media. President Bolsonaro die vanuit Suriname verder naar Georgetown, Guyana zou afreizen, heeft daar van af moeten afzien. Volgens ambassadeur Azaredo is president Bolsonaro de Surinaamse regering ook dankbaar voor de solidariteit en de condoleances die hij van haar heeft mogen ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnthaal Bolsonaro goed gevallen/Bolsonaro's moeder overleden