vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Online portaal Belastingdienst verbeterd

lees ook ...

Foodbasket gaat naar meerdere wijken

The 'foodbasket' die eind vorig jaar is gestart en consumenten voorziet in redelijk betaalbare goederen, wordt uitgebreid. Door het succes van de Food Basket te Commewijne, Flora(relocating), Apoera, ...

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedurende anderhalve dag ontoegankelijk voor interne en externe gebruikers.

Het portaal van de Belastingdienst is op 1 november 2022 officieel live gegaan. Vanaf die dag konden ondernemers en ondernemingen zich online registreren voor de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Met de laatste update is de functie toegevoegd waardoor de geregistreerden maandelijks de online aangifte van de BTW kunnen doen. Vanaf 1 februari kan de aangifte gedaan worden over januari 2023. Uiterlijk 15 februari moeten zowel de aangifte als de betaling hiervan gedaan zijn.

Voor geregistreerden die geen toegang hebben tot een computer of internet, zijn er kiosken waar de aangifte online gedaan kan worden met assistentie van Belastingdienstmedewerkers.

De Belastingdienst Suriname werpt een blik op de toekomstige mogelijkheden die het portaal biedt: Er zullen steeds functies worden toegevoegd, nu voor de BTW, en daarna ook voor andere belastingsoorten. De digitalisering is een belangrijk deel van de verbetering van de dienstverlening.”

De Belastingdienst benadrukt dat de online registratie voor de BTW nog altijd mogelijk is voor ondernemers die verplicht zijn zich te registreren of voor hen die dat vrijwillig willen doen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnline portaal Belastingdienst verbeterd