donderdag 13 juni 2024
29.3 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Online portaal Belastingdienst verbeterd

lees ook ...

President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s...

President Chandrikapersad Santokhi is op de ochtend van maandag 10 juni samen met een delegatie vertrokken naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, om deel te nemen aan de 31e Afreximbank Annual Mee...

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedurende anderhalve dag ontoegankelijk voor interne en externe gebruikers.

Het portaal van de Belastingdienst is op 1 november 2022 officieel live gegaan. Vanaf die dag konden ondernemers en ondernemingen zich online registreren voor de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Met de laatste update is de functie toegevoegd waardoor de geregistreerden maandelijks de online aangifte van de BTW kunnen doen. Vanaf 1 februari kan de aangifte gedaan worden over januari 2023. Uiterlijk 15 februari moeten zowel de aangifte als de betaling hiervan gedaan zijn.

Voor geregistreerden die geen toegang hebben tot een computer of internet, zijn er kiosken waar de aangifte online gedaan kan worden met assistentie van Belastingdienstmedewerkers.

De Belastingdienst Suriname werpt een blik op de toekomstige mogelijkheden die het portaal biedt: Er zullen steeds functies worden toegevoegd, nu voor de BTW, en daarna ook voor andere belastingsoorten. De digitalisering is een belangrijk deel van de verbetering van de dienstverlening.”

De Belastingdienst benadrukt dat de online registratie voor de BTW nog altijd mogelijk is voor ondernemers die verplicht zijn zich te registreren of voor hen die dat vrijwillig willen doen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnline portaal Belastingdienst verbeterd