dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
1
(1)

Onhygiënische winkel Nickerie gesloten

lees ook ...

DNA krijgt nieuwe vergaderzaal

De nieuwe vergaderzaal van de Nationale Assemblee en de daarbij horende ruimtes moeten volgens de bouwplanning, binnen een jaar staan op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henk Arronstraat. Vi...

In het district Nickerie heeft het Districtsbestuur veldbezoekjes afgelegd. Tijdens dit bezoek zijn verschillende bedrijven en kleine zelfstandigen bezocht om te gaan als zij voldoen aan de bij wet vastgestelde voorwaarden. Een winkelzaak moest gesloten worden vanwege de zeer onhygiënische situatie die er werd aangetroffen.

Vervallen producten. Foto: Facebook

De winkeleigenaar krijgt de gelegenheid om zaken in orde te maken. Pas na de hercontrole zal er groen licht worden gegeven om weer open te gaan. Het Districtsbestuur dat wordt voorgezeten door de Districtscommissaris, bestaat uit vertegenwoordigers van alle in het district opererende ministeries.

Ambtenaren bezig de vervallen producten te vernietigen. Foto: Facebook

In de winkels worden de goederen ook gecontroleerd op vervaldatum. Als die al verstreken is worden de producten direct van de schappen verwijderd en vernietigd.

In Paramaribo zijn de bestuursambtenaren ook actief in het veld. Een bakkerij in het ressort Centrum werd na een bezoek van deze ambtenaren per direct gesloten en de productie ook direct stopgezet. Hoewel de eigenaar meerdere malen gewaarschuwd is geweest, de nodige hygiënische maatregelen te treffen, alsook de vergunningsvoorwaarden in acht te nemen, zijn de bevelen niet opgevolgd.

Er wordt dringend een beroep gedaan op eenieder die bezig is voeding en drank te produceren om de vergunningsvoorwaarden strikt na te leven om ongerief te voorkomen.

De namen van de bedrijven worden veelal niet direct bekendgemaakt, omdat aan de eigenaren de gelegenheid wordt geboden om te corrigeren. Als er geen verandering optreedt, dan pas worden de namen gepubliceerd en zelfs kunnen vergunningen worden ingetrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnhygiënische winkel Nickerie gesloten