donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(2)

Ongeval Wijdenboschbrug in assemblee besproken

lees ook ...

Goed beheer Nanniezwamp noodzakelijk voor de landbouw

Er is een Eco-hydrologische studie van het Nannizwamp-ecosysteem gedaan door het adviesbureau Environmental Services and Support N.V. (ESS). De bevindingen zijn op 20 maart 2023 gepresenteerd in de ve...

President Chandrikapersad Santokhi is tijdens zijn spreekbeurt in de Nationale Assemblee (DNA) op 16 december ingegaan op het ernstig verkeersongeval dat zich woensdag op de Jules Wijdenboschbrug heeft voorgedaan. Een met houtblokken beladen vrachtwagen waarvan de remmen het hadden begeven, gleed van de brug af en veroorzaakte een enorme ravage voordat het tot stilstand kwam. Hierbij liet één persoon het leven en raakten meerdere mensen gewond.

Het staatshoofd sprak van een “zaak die de samenleving gister, vandaag en de komende dagen” nog bezig zal houden. De regering heeft besloten een team van ministers in te stellen dat binnen een week met concrete voorstellen moet komen en liefst ook met aangepaste regelgeving voor het verkeer op de Wijdenboschbrug. Het team wordt geleid door het ministerie van Justitie en Politie en bestaat verder uit de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Openbare Werken (OW)

Er zal aangepaste regelgeving moeten komen voor het soort verkeer en het verkeersgedrag. Verder ook alles dat ertoe moet bijdragen dat het probleem met betrekking tot goederenverkeer voor eens en voor altijd structureel is opgelost. Het ligt in de bedoeling dat de regering de voorstellen volgende week al op agenda heeft. President Santokhi: En dan zullen we gepaste maatregelen treffen.” Het staatshoofd maakte van de gelegenheid gebruik om zijn condoleances uit te spreken aan de nabestaanden van het slachtoffer. De gewonden wenste hij beterschap toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOngeval Wijdenboschbrug in assemblee besproken