woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
2.7
(3)

Ongeprijsde goederen in beslag genomen bij 01 winkel, andere gaat vrijuit

lees ook ...

President Santokhi pleit voor trolleybus en tram om parkeerp...

President Chandrikapersad Santokhi heeft erkend dat parkeren in de binnenstad van Paramaribo een probleem is en heeft plannen onthuld om dit na 2025 aan te pakken met een innovatieve oplossing. Het vo...

De Economische Controle Dienst (ECD) heeft op donderdag 21 en vrijdag 22 april jongstleden controlewerkzaamheden uitgevoerd aan de Winston Churchillweg. De medewerkers van de ECD hebben in de winkels R.H Supermarkt en E. Supermarkt een kleine partij vervallen goederen aangetroffen die vernietigd zijn door de vergunninghouders.

De winkelier kregen een ernstige waarschuwing om niet in strijd te handelen met de Wet Economische Delicten. Er werden ook goederen in beslag genomen die niet voorzien waren van een prijsaanduiding. Dit is uitgevoerd op grond van artikel 6 van het prijsaanduiding besluit. Het controle team van de ECD heeft ook een weegschaal aangetroffen die niet gekeurd is door de dienst voor de Waarborg en van het IJkwezen.

Het ressort Welgelegen en Weg naar Zee werden op 22 april aangedaan. Tijdens de werkzaamheden hebben de medewerkers bij winkel X.Y, de prijs van babyvoeding van het merk Phosphatine teruggedraaid. De prijs was SRD 40 en is nu na controle SRD 39. De winkelier zei niet op de hoogte te zijn dat de winstmarge 15 procent is.

Bij winkel H.L.D, W. supermarkt en H.Y Markt zijn er producten aangetroffen zonder prijzen. Deze producten zijn meteen voorzien van een prijs en de winkelier is aangezegd om de ruimte achter de kassa zo snel als mogelijk op te ruimen. De ECD-medewerkers zijn tijdens de controlewerkzaamheden geen onregelmatigheden tegengekomen bij Z. Supermarkt, L. Supermarkt en S.P te Kwatta/Weg naar Zee.

Een vraag die opkomt is waarom bij de ene winkel producten zonder prijsaanduiding in beslag worden genomen en bij de andere winkel toegestaan werd dat de producten meteen voorzien werden van een prijs zonder die in beslag te nemen. Dat heet meten met twee maten waarbij de ene winkelier verlies leidt en de andere niet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOngeprijsde goederen in beslag genomen bij 01 winkel, andere gaat vrijuit