dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ongeordende situatie Bazo/BZV-kaarten weggewerkt

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

De ongeordende situatie met betrekking tot het verstrekken van de Bazo/BZV-kaarten is met de instelling van de presidentiële Commissie voor Bazo/BZV in juni 2022 weggewerkt. Burgers die toen in een situatie van wanhoop verkeerden over de basis medische verzekering waarmee de overheid hen tegemoetkomt, zijn niet aan hun lot overgelaten. Tijdens een evaluatiemoment heeft de commissie de stand van zaken gepresenteerd aan president Chandrikapersad Santokhi, zegt Stephen Madsaleh, trekker van de presidentiële commissie.

Hij geeft aan dat de commissie zaken op orde heeft weten te stellen. “We hebben successen geboekt. In augustus hebben we 1244 burgers kunnen helpen met een kaart. In september zijn 1216 Nickerianen in aanmerking gekomen voor een dokterskaart. In oktober zijn aan 1399 personen een kaart verstrekt.”

Madsaleh zegt dat er in de laatste twee maanden van het jaar een daling te merken was. “In november zijn 545 en december 457.” Dit komt doordat het grootste deel van de personen al voorzien was van een dokterskaart. De trekker geeft aan dat hij in februari weer een stijging verwacht, omdat kaarten dan zullen vervallen. Hij verwacht in de maand februari meer dan 3000 aanvragen.

Volgens Madsaleh was er voor de instelling van de presidentiële commissie een chaotische situatie in Nickerie. Het probleem werd toen vaker bij hem aangekaart. “Er is nu rust in de samenleving. We hebben nu nog aanvragen, maar het gaat meer om vreemdelingen. “Wij helpen bij hen alleen de urgente gevallen, in afstemming met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOngeordende situatie Bazo/BZV-kaarten weggewerkt