woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Ongebreidelde Prijsverhogingen Samenzwering Boevenbende

lees ook ...

235 ongehoorzame burgers in full lockdown weekend op de bon ...

In het full lockdownweekend had de politie haar handen vol aan overtreders. Er zijn in totaal 235 ongehoorzame burgers, in de periode van 16 april tot en met vanmorgen 05.00 uur, door de politie aange...

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en Pertab Goerdayal, coördinator van de Vliegende Brigade noemen de ongebreidelde prijsverhogingen “Een samenzwering van verschillende actoren binnen de value chain, van import tot consument” en een “keten waarin een boevenbende en criminelen opereren” De Vliegende Brigade valt onder het Kabinet van de President en is geïnstalleerd om de prijzen van consumptiegoederen te controleren. De dienst wordt ondersteund door de Economische Controle Dienst (ECD), de politie en de bestuursdiensten.

Op woensdag 3 maart is op het districtscommissariaat Noord-Oost de kick-off gegeven voor de controle in Paramaribo Noord-Oost. Dat gebeurde bij twee willekeurige winkels. Vooralsnog zal er in de kustvlakte, van Nickerie tot Albina opgetreden worden. Bhola benadrukt dat consumenten in Suriname al jaren gebukt gaan onder steeds toenemende prijzen. Het gaat volgens hem niet om een prijzenoorlog. Hij zegt dat het is georganiseerd. De burgervader vindt het een kwalijke zaak dat de consument het gelag moet betalen.

Van een keten waarin een boevenbende en criminelen opereren zijn reeds enkelen in kaart gebracht, laat Goedayal weten. Hij zegt dat het staatshoofd ook gevraagd zal worden het mandaat van de brigade te verruimen. Er is sprake van “een bende op een locatie” waardoor de Staat Suriname een verlies van ongeveer 100 miljoen SRD per jaar lijdt. “Het wordt nu tijd om het mes erin te zetten.” Goerdayal vraagt zich af of het Asycuda-systeem wel werkt. De ECD heeft drie maanden geleden informatie aan de douane gevraagd om prijzen te kunnen controleren. “We zijn drie maanden verder, waarom wordt die informatie niet gegeven?”. De coördinator van de Vliegende Brigade geeft aan dat het de instructie van de president is dat bepaalde zaken de komende tijd moeten worden rechtgetrokken. “We gaan achter de dieven aan, er is geen enkele plaats in Suriname waar u kunt schuilen, we gaan u achterhalen”, aldus Goerdayal, die belooft de overtreders met naam en toenaam aan de gemeenschap te zullen bekendmaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOngebreidelde Prijsverhogingen Samenzwering Boevenbende