maandag 27 maart 2023
26.1 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Onenigheid binnen Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname

lees ook ...

Problemen rijstsector aangepakt

Het Dagelijks Bestuur (DB) van het platform Rijstsector, heeft op woensdag 22 maart jongstleden in het kader van de uitvoering van de actiepunten, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de bela...

De acties van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) zijn nog niet opgeschort. Dit zegt de ondervoorzitter van de OBS, Iwan Woon. De vervoerders hebben nog steeds geen betaling gekregen. Echter is een groep weer begonnen met rijden. Woon zegt voor die personen niet verantwoordelijk meer te zijn.

Hij geeft aan dat er onenigheid is in de organisatie. Het gaat volgens hem om een groep die vanaf bet begin niet meedeed met de actie, maar nu anderen ophitst om weer te gaan rijden.

Een bushouder tevens beleidsmedewerker op het Kabinet van de Vicepresident, zou volgens Woon door de vicepresident zijn gevraagd om zijn bussen weer in te zetten. “Er is geen eenheid, maar dat is op zich geen probleem”, zegt Woon. “Ik heb degenen die geen probleem hebben dat zij geen geld hebben ontvangen en toch willen rijden, gezegd dat ze mogen gaan rijden.”

De organisatie wil niet staken, maar als er geen geld is wordt het moeilijk om bijvoorbeeld te tanken. De staat is achter met de betalingen en de Covid-gelden blijven uit. “Als we geen geld hebben, kunnen we ook geen diensten verlenen. We kunnen de staat niet blijven voorschieten”, zegt de OBS-ondervoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnenigheid binnen Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname