Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oneerlijke concurrentie tussen reisagenten in Suriname

Geplaatst

op

door

Afgelopen donderdag heeft de initiatiefgroep benadeelde reisagenten in Suriname, die bestaat uit de leden van de IATA, non-IATA, ASRA en non-ASRA, een gesprek gehad met minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), de directeur van de Stichting Toerisme Suriname (STS), Jerry Akum en enkele leden van het parlement.

De initiatiefgroep, onder leiding van Vinesh Kanhai, directeur van reisbureau VKV Holidays, vraagt aandacht voor de oneerlijke concurrentie die er momenteel heerst op de markt van reisagenten. De leden van de groep vinden dat met name de KLM sommige reisagenten voortrekt doordat het bedrijf speciale prijzen en voordelen biedt aan klanten van bepaalde reisagenten. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft actietarieven gelanceerd waarbij een groot deel van de reisagenten uitgesloten was. Zo waren de nieuwe actietarieven van € 670 (Paramaribo – Amsterdam) van de SLM in het begin uitsluitend bestemd voor de reisbureaus SLM, Waldo’s Travel en Satyam Holidays.

De groep zegt in een persbericht dat de sector in gevaar komt indien het ministerie niet spoedig ingrijpt. Tijdens het gesprek heeft minister Rusland zijn steun toegezegd aan de groep. De bewindsman heeft beloofd binnenkort een brief te sturen naar de diverse luchtvaartmaatschappijen, waarbij gevraagd zal worden om zich te houden aan de regels die zijn opgesteld in het Staatsbesluit SB 2007, met betrekking tot IATA gecertificeerde reisagenten, no.131 artikel 2 lid 3.

De reisagenten hebben ook een gesprek gehad met de leden van de vaste parlementaire commissie van TCT, onder leiding van Patrick Kensenhuis. Tijdens dit gesprek is uitvoerig gesproken over de actualiteiten en over het voortbestaan van vele reisagenten. Met een kopie van een retourticket (Paramaribo-Amsterdam), welke te koop wordt aangeboden via internet, is aangetoond dat er in de periode van 19 januari 2017 tot 18 februari 2017 sprake is van een enorm prijsverschil. Er zijn speciale tarieven van USD 1426, inclusief 2 stuks 23 kg bagage, versus USD 1629, met 1 maal 23 kg bagage.”, aldus Kanhai

De parlementsleden Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink en Dew Sharman hebben met de groep afgesproken de zaken te bestuderen, waarna zij concrete vragen en voorstellen hierover zullen voorleggen aan de regering.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Bijlhout

eindelijk gebeurt er iets waar de mensen de goedkoopste ticket zullen kopen. ja KLM gaat de concurrntie aan. wie heeft de lange adem. we hebben zoveel jaren teveel betaald. die ouders van ons die nu overleden zijn die jammer genoeg zelden naar hun geboorte land konden reizen omdat zei die de monopolie schiphol zanderij in handen hadden te hogen prijzen vroegen. hopelijk drop die ticket prijs meer naar beneden. en de pagagiers zullen vliegen met hun die nu ons een betaalbare prijs aanbieden met 2 koffers . het werd tijd. nu kunnen we vakker naar Suriname visa versa.

Rudi

inderdaad we hebben jaren teveel betaald. Welkom Tui. en hopelijk komen er andere vliegtuig maatschappijen bij. Suriname zanderij kan jij de stroom mensen wel aan . zanderij moet wel veranderen. nu nog te ouderwets met formulieren die je in het vliegtuig moet invullen en aan de MP afgeven bij aankomst. kan anders en sneller.Advertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X