Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oneerlijke concurrentie tussen reisagenten in Suriname

Geplaatst

op

door

Afgelopen donderdag heeft de initiatiefgroep benadeelde reisagenten in Suriname, die bestaat uit de leden van de IATA, non-IATA, ASRA en non-ASRA, een gesprek gehad met minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), de directeur van de Stichting Toerisme Suriname (STS), Jerry Akum en enkele leden van het parlement.

De initiatiefgroep, onder leiding van Vinesh Kanhai, directeur van reisbureau VKV Holidays, vraagt aandacht voor de oneerlijke concurrentie die er momenteel heerst op de markt van reisagenten. De leden van de groep vinden dat met name de KLM sommige reisagenten voortrekt doordat het bedrijf speciale prijzen en voordelen biedt aan klanten van bepaalde reisagenten. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft actietarieven gelanceerd waarbij een groot deel van de reisagenten uitgesloten was. Zo waren de nieuwe actietarieven van € 670 (Paramaribo – Amsterdam) van de SLM in het begin uitsluitend bestemd voor de reisbureaus SLM, Waldo’s Travel en Satyam Holidays.

De groep zegt in een persbericht dat de sector in gevaar komt indien het ministerie niet spoedig ingrijpt. Tijdens het gesprek heeft minister Rusland zijn steun toegezegd aan de groep. De bewindsman heeft beloofd binnenkort een brief te sturen naar de diverse luchtvaartmaatschappijen, waarbij gevraagd zal worden om zich te houden aan de regels die zijn opgesteld in het Staatsbesluit SB 2007, met betrekking tot IATA gecertificeerde reisagenten, no.131 artikel 2 lid 3.

De reisagenten hebben ook een gesprek gehad met de leden van de vaste parlementaire commissie van TCT, onder leiding van Patrick Kensenhuis. Tijdens dit gesprek is uitvoerig gesproken over de actualiteiten en over het voortbestaan van vele reisagenten. Met een kopie van een retourticket (Paramaribo-Amsterdam), welke te koop wordt aangeboden via internet, is aangetoond dat er in de periode van 19 januari 2017 tot 18 februari 2017 sprake is van een enorm prijsverschil. Er zijn speciale tarieven van USD 1426, inclusief 2 stuks 23 kg bagage, versus USD 1629, met 1 maal 23 kg bagage.”, aldus Kanhai

De parlementsleden Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink en Dew Sharman hebben met de groep afgesproken de zaken te bestuderen, waarna zij concrete vragen en voorstellen hierover zullen voorleggen aan de regering.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Bijlhout

eindelijk gebeurt er iets waar de mensen de goedkoopste ticket zullen kopen. ja KLM gaat de concurrntie aan. wie heeft de lange adem. we hebben zoveel jaren teveel betaald. die ouders van ons die nu overleden zijn die jammer genoeg zelden naar hun geboorte land konden reizen omdat zei die de monopolie schiphol zanderij in handen hadden te hogen prijzen vroegen. hopelijk drop die ticket prijs meer naar beneden. en de pagagiers zullen vliegen met hun die nu ons een betaalbare prijs aanbieden met 2 koffers . het werd tijd. nu kunnen we vakker naar Suriname visa versa.

Rudi

inderdaad we hebben jaren teveel betaald. Welkom Tui. en hopelijk komen er andere vliegtuig maatschappijen bij. Suriname zanderij kan jij de stroom mensen wel aan . zanderij moet wel veranderen. nu nog te ouderwets met formulieren die je in het vliegtuig moet invullen en aan de MP afgeven bij aankomst. kan anders en sneller.Advertentie

Suriname

Geen monetaire financiering meer door aanpassing Bankwet

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn overeengekomen dat in de aangepaste Bankwet het Artikel 21, dat de verstrekking van voorschotten regelt, geheel komt te vervallen. Het concept van de aangepaste Bankwet wordt binnenkort aan De Nationale Assemblée (DNA) voor behandeling.

De Staat heeft op 31 januari 2019 bij de CBvS, onder leiding van de toenmalige governor Glenn Gersie, een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet. Hierbij is er op basis van de goedgekeurde begroting van 2018 een voorschot van SRD 670 miljoen verstrekt door de CBvS met schatkistpapier als onderpand. De Staat heeft in augustus 2019 dit voorschot afgelost en het hiermee uitgegeven schatkistpapier afgewikkeld. 

In dezelfde maand heeft de Staat op basis van de goedgekeurde begroting van 2019 opnieuw een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet en verstrekte de CBvS, onder leiding van governor Robert van Trikt, SRD 648 miljoen aan voorschot met schatkistpapier als onderpand. Dit bedrag zal ook binnen zes maanden worden afgelost.

Met deze transacties heeft de Staat per saldo SRD 22 miljoen in nominale termen afgelost op de voorschotten die onder Artikel 21 zijn geleend, stelt Financiën. Uitgedrukt in percentage van het Bruto Binnenlands Product is dit tevens een relatieve verlaging van de schuld van de overheid. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft volgens het persbericht van Financiën net bekendgemaakt, dat in 2018 de economie verder is gegroeid en het Bruto Binnenlands Product met bijna SRD 2 miljard hoger ligt dan in 2017. Ook in 2019 is er sprake van toegenomen productie, waardoor de schuldquote dus zowel absoluut als relatief daalt.

Volgens het ministerie werken technici onder auspiciën van het Monetary and Fiscal Policy Coordination Comite, een beleidssamenwerking tussen Financiën en de CBvS, gestadig verder aan een pakket van monetaire en fiscale maatregelen die de prijs- en koersstabiliteit verder moeten kunnen garanderen.

Lees verder

Suriname

Ruiz Kartoredjo: “ik ben al in 2020”

Geplaatst

op

door

“Ik ben al in 2020”, dit zegt Ruiz Kartoredjo die in 2020 het nieuwe bestuur van Junior Chamber International (JCI) Nilom zal leiden. Het bestuur is donderdag bij enkele kandidaatstelling gekozen tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering. Mijn team en ik zijn super gemotiveerd om de organisatie te leiden en te dienen,” zegt een Kartoredjo. 

Tijdens de vergadering mochten de kandidaten hun motivatie geven waarom zij voor een bestuursfunctie hebben gekozen. Hierna volgde de stemming. Met overtuigende speeches was duidelijk te merken welke richting het bestuur wil opgaan het komende jaar. Zeker met het oog op het 50-jarig bestaan in 2020, wordt dit gezien als de gouden editie voor JCI Nilom. Het thema voor het komend jaar is Empower, Progress, Celebration. Met dit thema wil het gekozen bestuur zorgen voor meer erkenning van de inzet van de leden, continuïteit, kwaliteit, structuur en verbetering intern en extern van de organisatie. 

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Virgil Martels (Local Treasurer), Urvin Keerdijk (Local Secretary), Joseph Deonarain (Vice President External), Dion Bruce (Vice President Internal), Andy Tjoe A Long (Executive Vice President) en Ruiz Kartoredjo (Local President). 

Lees verder

Meest gelezen

X