donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Onduidelijkheid over projectuitvoerder Markt Nickerie

lees ook ...

Goudondernemer Brunswijk is het niet eens met duurdere brand...

- Goudondernemer Ronny Brunswijk is het niet eens om zijn sector meer te laten betalen voor brandstof. - Er komt voor 2027 geen offshore olieproductie volgens de CEO van Staatsolie. - Discussiepunte...

Sarwan Badjalala adviseur Materieel en Logistiek van het Kabinet van de President, zou volgens zeggen van de directeur Arun Hardien van het kabinet, niet belast zijn  met de uitvoering van de bouw van de moderne markt in het district Nickerie. Hardien is directeur Politieke en Beleidsaangelegenheden van het kabinet, en zegt naar aanleiding van de uitgelekte documenten, dat het daarbij ging om een eenvoudige communicatie naar aanleiding van een ontvangen projectvoorstel.

“Het is niet zo dat Badjalala de uitvoering zal doen en 5 miljoen US zal ontvangen”, aldus directeur dtecteur  Hardien van het Kabinet. Het document zou zijn oorsprong vinden in een aantal activiteiten en verwijst naar december 2020 toen president Santokhi het Project Management Team in Nickerie installeerde. Dit team kreeg de opdracht om projecten te identificeren door en voor Nickerie en die relevant zijn voor de ontwikkeling van het district.

Er werden 33 projecten geïdentificeerd en ingediend voor goedkeuring. Een van de prioriteiten was de bouw en/of renovatie van de openbare markt Nickerie. Hiervoor mochten er projectvoorstellen worden ingediend. Recentelijk ontving het Kabinet van de President zo’n projectvoorstel. De procedure is dat het staatshoofd zich bij binnengekomen documenten laat adviseren door een team, in het bijzonder door de adviseur die bekend is met de materie.

Badjalala is adviseur Materieel en Logistiek. Het projectvoorstel werd eerst naar hem gestuurd voor zijn inzichten en advies, die hij als zodanig heeft vervat aan de president. Vervolgens is het document met het toegevoegde advies bekeken binnen het managementteam van het kabinet en goedgekeurd voor verdere uitvoering.

Directeur Hardien benadrukt dat aan adviseur Badjajala goedkeuring wordt gegeven voor het projectvoorstel onder duidelijke aantekening dat de verdere uitvoering zal dienen te geschieden conform de vigerende overheidsregels en in overleg en samenspraak met alle actoren die er bij komen kijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnduidelijkheid over projectuitvoerder Markt Nickerie