woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoeksresultaten Unicef vallen in de smaak bij FL

lees ook ...

Rotavirus ziekteverwekker gastro-enteritis bij kleintjes

Het Rotavirus is de verwekker van de virale gastro-enteritis waarvan er momenteel een uitbraak in Suriname is. Dit kreeg het ministerie van Volksgezondheid vandaag gemeld. Een Rotavirus-infectie is ee...

Op donderdag 31 maart jongstleden werd in de Ballroom van hotel Torarica, de ‘UNICEF Youth Convention on Adolescent Mental Health’ in Suriname gehouden. Op de youth convention werden de bevindingen en oplossingen gepresenteerd van een acht weken durend onderzoek van een groep UNICEF-vrijwilligers naar het mentaal welzijn onder adolescenten in Suriname. 

Suriname staat wereldwijd op de vierde plek als het gaat om suïcide en suïcidepogingen.  Uit de onderzoeksresultaten bleek dat taboe over het onderwerp en de financiële belemmeringen de grootste uitdagingen zijn voor jongeren en adolescenten om naar professionele hulp te zoeken.

Vanuit deze groep UNICEF-vrijwilligers zijn sterke oplossingsmodellen aangeleverd, die ernaartoe moeten leiden dat jongeren en adolescenten gemakkelijker praten over mentale issues waar zij mee kampen en dat de drempel naar professionele hulp verlaagd wordt, dan wel helemaal verdwijnt.

Mentale gezondheid is één van de punten, waar de Firstlady zich sterk voor maakt. Zij gaf aan dat het belangrijk is jezelf goed te leren kennen. “Neem de tijd jezelf te leren kennen en stel je grenzen. Alleen zo kunnen we onszelf weerbaar en veerkrachtig maken” gaf zij de UNICEF vrijwilligers mee. De oplossingen van de groep vrijwilligers moeten nu uitgewerkt en geïmplementeert worden.

Op de youth convention waren aanwezig First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, Jean Gough, Regional Director van UNICEF, Nicolas Pron, de UNICEF-vertegenwoordiger voor Suriname en Guyana, minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, de directeur van het Directoraat Jeugdzaken, Genti Mangroe en andere genodigden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoeksresultaten Unicef vallen in de smaak bij FL