zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoeksrapport mogelijke misstanden jeugdraad overhandigd aan minister Mac Andrew

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt tegen schijnwelvaart

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee op maandag 27 november benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat de regering geen voorstander is van schijnwelvaart....

Op donderdag 9 november 2023 werd het onderzoeksrapport over mogelijke misstanden binnen de Jeugdraad Suriname (JRS) sinds de verkiezingen op 1 juni 2023 overhandigd aan minister Steven Mac Andrew. Het rapport, uitgevoerd onder leiding van directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, concludeert dat er geen actieve partijpolitiek is gevoerd door JRS-leden in de afgelopen periode.

Eveneens is gebleken dat er geen materiële zaken zijn beloofd of aangeboden aan leden van de JRS om hun stemgedrag te beïnvloeden. De onderzoekscommissie heeft na gesprekken met geselecteerde JRS-leden vastgesteld dat er geen materiële beloften zijn gedaan.

Wel werd geconstateerd dat er voor de verkiezingen al sprake was van groepsvorming, aangestuurd door personen buiten de JRS met een geschiedenis in jeugdparticipatie, mogelijk met een politieke achtergrond. Ook is vastgesteld dat er stemadvies is gegeven aan JRS-leden om het stemgedrag te beïnvloeden.

Minister Mac Andrew betreurt de situatie en benadrukt het belang van het vrijhouden van politieke en andere inmenging binnen de Jeugdraad. Hij zal het rapport doornemen en op basis van het advies verdere acties ondernemen. De minister maakt duidelijk dat als leden actieve partijpolitiek verkiezen, zij deze weg moeten kiezen en andere jongeren die zich willen inzetten voor de jeugd de kans moeten geven.

Genti Mangroe benadrukt dat ondanks de minder goede voorvallen, de leden van de Jeugdraad gemotiveerd zijn om met de nodige begeleiding en ondersteuning het werk voort te zetten en zich te richten op jeugdgerelateerde kwesties gedurende hun zittingstermijn van 3 jaar. De commissie adviseert de leden om zich te herinneren aan de eed die zij hebben afgelegd bij hun installatie, zodat zij onafhankelijk van externe krachten kunnen blijven werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoeksrapport mogelijke misstanden jeugdraad overhandigd aan minister Mac Andrew