dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoek naar overlijden student na dengue-bestrijding op muloschool

lees ook ...

President Santokhi pleit voor trolleybus en tram om parkeerp...

President Chandrikapersad Santokhi heeft erkend dat parkeren in de binnenstad van Paramaribo een probleem is en heeft plannen onthuld om dit na 2025 aan te pakken met een innovatieve oplossing. Het vo...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft kennis genomen van een bericht waarin wordt gemeld dat een student van de Caprino Alendy Muloschool een dag na bespuitingswerkzaamheden door het BOG in het kader van denguebestrijding in de nabije omgeving van de school zou zijn overleden. Naar aanleiding van dit bericht heeft het ministerie onmiddellijk, via het BOG en de directeur van Volksgezondheid, een onderzoek ingesteld.

Op dit moment kan nog niet exact worden vastgesteld wat de precieze doodsoorzaak is. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat er mogelijk meerdere factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor het overlijden van deze tiener. Het ministerie betreurt dit voorval ten zeerste en zal de samenleving op de hoogte houden zodra er meer informatie beschikbaar is. Er is contact met de nabestaanden om de nodige ondersteuning te bieden.

De bespuitingen vinden enkel plaats in gebieden waar denguegevallen zijn gerapporteerd, met als doel verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het denguevirus kan ook tot de dood leiden en de werkzaamheden van het BOG zijn essentieel voor de bescherming van de samenleving. Het BOG-team is getraind door experts van de PAHO/WHO en volgt de richtlijnen van deze organisatie. De gebruikte middelen zijn in samenwerking met deze experts getest.

Het ministerie benadrukt dat de voorzorgsmaatregelen zoals aangegeven door het BOG moeten worden opgevolgd ter voorbereiding op de bespuitingen. De gebruikte middelen bij de bestrijding van muggen zijn pesticiden en langdurige blootstelling kan met name voor gevoelige doelgroepen zoals vermeld in de voorzorgsmaatregelen, irritatie veroorzaken. De bespuitingswerkzaamheden vinden plaats tussen 17:00 en 21:00 uur, gebaseerd op de actieve uren van de Aedes Aegypti mug.

De samenleving wordt geadviseerd de volgende voorzorgsmaatregelen te treffen:
• Houd ramen en deuren open voor goede ventilatie.
• Dek voeding en drinkwater af.
• Scherm vogels af.
• Ververs drank en voeding van huisdieren na bespuiting.
• Bescherm baby’s en patiënten met ademhalingsproblemen (het liefst in een gesloten ruimte).
• Berg kledingstukken op.
• Voorkom dat groepen zich in slecht geventileerde ruimten bevinden tijdens de bespuitingswerkzaamheden, zoals op scholen en bij feesten.

Voor het schema van de bespuitingsactiviteiten in de diverse regio’s wordt verwezen naar de Facebookpagina van het BOG en andere mediakanalen. Voor meer informatie over het schema kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu-Inspectie van het BOG via het telefoonnummer 178.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoek naar overlijden student na dengue-bestrijding op muloschool