maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
5
(1)

Onderzoek naar oorzaak brand Fernandes Bottling zal zaken verduidelijken

lees ook ...

Kind overleden op Spoedeisende Hulp; Volksgezondheid start o...

Het ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in naar de  omstandigheden in verband met het overlijden van een kind op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Vanuit de...

Enkele medewerkers van Fernandes Bottling stonden in de vroege ochtend te kijken naar de vlammenzee, die hun werkplaats vernietigde. Het nieuws over de brand verspreidde zich als een lopend vuurtje. Zij zijn erop afgegaan, om zich te overtuigen van het onheil dat hen is overkomen.

 “Ons brood staat daar in de fik”, zei een bezorgde medewerker.  “Ik werk al elf jaar hier. We zijn zeker bezorgd over wat er gaat gebeuren, maar we wachten de instructies af”, meldde een ander droevige stem.

Pogingen om de bedrijfsleiding te spreken, bleven vruchteloos. Dit is begrijpelijk. Geen van hen was in staat om onder deze omstandigheden een statement af te staan. Ze waren verslagen en niet aanspreekbaar. “Onze communicatieafdeling zal melden als we alle informatie hebben. Voor nu nog even geen pers en vragen. Uw begrip alstublieft”, was het verzoek van een directielid.

Rond kwart voor zes in de ochtend was het terrein van Fernandes Bottling vol met donkere rookwolken, en er smeulde nog vuur. Brandweerlieden waren nog bezig met nablussen.

Het bedrijf lijkt enorme brandschade te hebben opgelopen op het eerste gezicht. De omvang en de oorzaak zijn nog niet bekend. “Wel weten we waar het van start is gegaan”, volgens Olton Pinas, public relations officer van het Korps Brandweer Suriname. “Het is begonnen in hun magazijn waar verpakkingsmateriaal, plastic en suiker waren opgeslagen. Onderzoek naar de precieze oorzaak is nog gaande”, zei Pinas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoek naar oorzaak brand Fernandes Bottling zal zaken verduidelijken