dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoek naar omstandigheden visserijactiviteiten Bigi Pan

lees ook ...

Gaspistool gevonden in schooltas 15-jarige leerling

De schoolleiding van de Sarasvatischool heeft na verkregen informatie, dat een leerling een gaspistool naar school moest hebben gebracht, een tassencontrole gedaan in alle schoollokalen. Deze controle...

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs een tweedaags bezoek gebracht aan het rijstdistrict Nickerie om vaststellingen te doen naar de feiten en omstandigheden waaronder visserijactiviteiten in het Bigi Pan gebied ontplooid worden. Dit naar aanleiding van onder andere het verzoek van de vissers om met monofilament netten, beter bekend als de plastieke Chinese netten, te mogen vissen. De vissers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zaken bespreekbaar te maken.

De delegatie, onder leiding van directeur Visserij Parveen Amritpersad, onderdirecteur Zojindra Arjune en mariene bioloog Tomas Willems, heeft gesprekken gevoerd met onder andere fuiknetvissers, vissers uit het Bigi Pan-gebied en andere actoren, waaronder jachtopzieners en de politie. Verder zijn er visvergunningen verstrekt aan de vissers van Coronie en Nickerie.

De directeur gaf aan dat de vissers oog en oor zijn van het ministerie van LVV in het Bigi Pan-gebied aangezien zij het gebied beter kennen. Gebruik makend van de gelegenheid drukte de directeur de vissers op het hart om hun verantwoordelijkheden ook te nemen om duurzame visserij in het gebied te blijven garanderen.

Eenieder was het unaniem mee eens dat een goed waterpeil in het Bigi Pan-gebied van groot belang is voor de gezondheid en herstel van het visbestand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoek naar omstandigheden visserijactiviteiten Bigi Pan