woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoek moet inzicht geven in biodiversiteit voor Surinaamse kust

lees ook ...

President Santokhi gisteren in Brazilië aangekomen

President Chandrikapersad Santokhi is gistermiddag in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia gearriveerd. In Brasilia wordt vandaag 'The Meeting of the Presidents of the Countries of South Amerika' gehoud...

Een expeditie van acht dagen op zee moet meer inzicht geven in de biodiversiteit voor de kust van Suriname. Dit  is een samenwerking tussen WWF-Guianas, Green Heritage Fund Suriname en de Anton de Kom Universiteit. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project  ‘Promoting Integrated and Participatory Ocean Governance in Guyana and Suriname: the Eastern Gate to the Caribbean’.

Dolfijnen, walvissen, haaien, roggen, zeevogels en vispopulaties zullen onder andere worden bestudeerd door Surinaamse wetenschappers en ngo’s. Het resultaat van dit onderzoek is van belang voor het in kaart brengen en kennis te vergaren over het leven in het Surinaamse deel van de oceaan.

Deze werkzaamheden worden gefinancierd door de Europese Unie, en het expeditie schip Milton is hiervoor  beschikbaar gesteld door Maria Fisheries.

Het doel van de expeditie is verificatie van de gebieden die van biologisch belang zijn en exploratie van gebieden waarover er weinig bekend is. Dit zal worden uitgevoerd op een specifieke manier, zodat analyseerbare data  wordt verkregen die gebruikt kan worden voor de Mariene Atlas en de Mariene dataset. En zodanig  dat het vergelijkbaar is met onderzoeken gedaan in bijvoorbeeld Frans-Guyana, waar dit soort expedities op een regelmatige basis worden gedaan.

Michael Hiwat is Oceans & Wildlife Officer van WWF-Guianas. Volgens hem zijn er  wel eerder expedities gedaan. “Maar die zijn door buitenlandse wetenschappers of bedrijven gedaan. Bovendien is onze blik gericht naar het binnenland, waardoor we nog maar weinig kennis hebben van de oceaan. Dit is extra belangrijk voor de toekomstige olie- en gasboringen. We moeten ervoor zorgen dat het leven in zee zo weinig mogelijk wordt verstoord.” Dit kan alleen wanneer  wij, als de organisaties weten wat voorkomt in de oceaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoek moet inzicht geven in biodiversiteit voor Surinaamse kust