Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Onderzoek IS-dreigement ziet er positief uit

Geplaatst

op

Suriname is nog druk bezig met het onderzoek naar de ‘Isis-dreiging’ vorige week op Facebook. De politie heeft indicatie in welke richting gezocht moet worden. Hoofdinspecteur Robert Prade geeft aan dat de gemeenschap gerust gesteld kan zijn en dat de politie hard op weg is naar een positief resultaat.

Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit merkte donderdag tijdens een persconferentie op dat deze kwestie langs twee sporen wordt aangepakt. Prade gaf aan dat via het internet geprobeerd wordt te achterhalen wie de bedreiging vorige week vrijdag op Facebook heeft geplaatst. Bij het onderzoek worden ICT-deskundigen en externe krachten betrokken. Vooralsnog is er geen hulp van het buitenland ingeroepen.

Prade legde uit dat ofschoon bepaalde plekken werden genoemd in het Facebook-dreigement, de autoriteiten ook bij andere, vooral vitale objecten, de veiligheid hebben opgevoerd. Er werd rekening gehouden met een mogelijke afleidingsmanoeuvre in het dreigement terwijl andere doelen in het vizier waren. Op verschillende locaties en objecten vindt zowel zichtbare als onopvallende surveillance plaats.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen