Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Onderzoek IS-dreigement ziet er positief uit

Geplaatst

op

Suriname is nog druk bezig met het onderzoek naar de ‘Isis-dreiging’ vorige week op Facebook. De politie heeft indicatie in welke richting gezocht moet worden. Hoofdinspecteur Robert Prade geeft aan dat de gemeenschap gerust gesteld kan zijn en dat de politie hard op weg is naar een positief resultaat.

Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit merkte donderdag tijdens een persconferentie op dat deze kwestie langs twee sporen wordt aangepakt. Prade gaf aan dat via het internet geprobeerd wordt te achterhalen wie de bedreiging vorige week vrijdag op Facebook heeft geplaatst. Bij het onderzoek worden ICT-deskundigen en externe krachten betrokken. Vooralsnog is er geen hulp van het buitenland ingeroepen.

Prade legde uit dat ofschoon bepaalde plekken werden genoemd in het Facebook-dreigement, de autoriteiten ook bij andere, vooral vitale objecten, de veiligheid hebben opgevoerd. Er werd rekening gehouden met een mogelijke afleidingsmanoeuvre in het dreigement terwijl andere doelen in het vizier waren. Op verschillende locaties en objecten vindt zowel zichtbare als onopvallende surveillance plaats.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen