zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Onderzoek ingesteld naar waargenomen olievlekken op Surinamerivier

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Er zijn recent olievlekken waargenomen op de Surinamerivier. Momenteel gaat een onderzoeksteam van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) na wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Volgens NCCR-coördinator Jerry Slijngard zijn er samples genomen, die met medewerking van de Staatsolie Maatschappij N.V. gestuurd zijn naar een laboratorium voor analyse.

De analyse moet vaststellen om welke soort olie het gaat. Pas daarna kunnen de gevolgen in kaart worden gebracht. Slijngard geeft aan dat de olievlek zich niet alleen op een plaats heeft geconcentreerd. “Kennelijk is er veel olie verspreid door het effect van eb en vloed”, benadrukt de NCCR-coördinator.

Hij geeft aan dat de olie opgeruimd zal worden. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de Kustwacht slaan de handen ineen om de precieze locatie van de vlekken vast te stellen. Ook is er continu communicatie met de vissers die opereren in de wateren van de Surinamerivier.

Slijngard doet een oproep aan de samenleving om bij waarneming van olievlekken op de Surinamerivier deze te melden aan het NCCR.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderzoek ingesteld naar waargenomen olievlekken op Surinamerivier