zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijzers nemen standpunt in tijdens actie

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Verscheidene scholen bleven vandaag gesloten, ondanks de oproep van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) om het onderwijsproces ongehinderd te laten verlopen. Dit kwam door een vergadering georganiseerd door de lidorganisaties van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en het Syndicaat voor Onderwijsgevenden.

Op basisscholen waar enkele leerkrachten geen lid zijn van vakbonden, bleven de kinderen thuis. Na enkele uren keerden de leerkrachten terug naar huis. Ze protesteerden samen met bonden bij C-47 en andere samenwerkende organisaties tegen de gestegen stroomtarieven. De Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, onder leiding van Reshma Mangre, riep de leerkrachten op om wel naar school te gaan.

President Chan Santokhi heeft Ravaksur en verschillende vakorganisaties voor morgen uitgenodigd om te praten over de gestegen stroomtarieven. Hij kondigde aan dat als er ondanks alle voorbereidingen en gesprekken met deskundigen fouten zijn gemaakt, deze teruggedraaid zullen worden. C-47, als onderdeel van Ravaksur, zal ook bij deze bespreking aanwezig zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijzers nemen standpunt in tijdens actie