vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
4
(1)

Onderwijsvernieuwing gaat overhaast volgens Nerkust

lees ook ...

American Airlines stopt vluchten op Suriname

Ingaande 1 maart 2023 zal de luchtvaartmaatschappij American Airlines zijn vluchten naar Paramaribo stopzetten. Het bedrijf meldt in een verklaring dat het besluit om de dienst te beëindigen werd geno...

Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), is het oneens met de manier waarop de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Marie Levens, de vernieuwingen binnen het onderwijs invoert. “De minister heeft haast,” volgens Nerkust. Hij vind dat het nieuwe systeem nog niet moest worden ingevoerd. De invoering kon wachten tot het komend schooljaar 2022-2023.

Er zou dan genoeg tijd overblijven en wel een jaar om de leerkrachten te trainen in het nieuw systeem. Het is nu gebleken, dat een deel van de onderwijsgevenden de vernieuwingen binnen het onderwijs niet hebben begrepen. De bewindsvrouw heeft volgens hem alles in een keer gedaan. Onderwijsgevenden werden de laatste week van dit kwartaal nog getraind in het nieuw systeem. “Ik ben niet tegen de vernieuwing,” verduidelijkt hij “Niet alles wat in het buitenland werkt, werkt ook hier,” zo uitte hij zijn bezorgdheid over deze kwestie. Het is zeer gecompliceerd en kost de leerkrachten nogal veel tijd, merkt Nerkust op.

In het komend jaar wil de FOLS een gesprek met de minister aanvragen en praten over een aantal kernzaken. Het is helaas niet meer mogelijk dit jaar.

Tijdens een onlangs gehouden persconferentie gaf de minister te kennen, dat de vernieuwingen binnen het onderwijs al zijn doorgevoerd, en dat men is afgestapt van het oude systeem. “We kijken niet meer ernaar, omdat het leerprogramma er anders uit zal zien. Pas aan het eind van volgend jaar zal men het resultaat van de vernieuwingen zien. Leerkrachten zijn bezig te werken aan de talenten van de kinderen. De leerkrachten zijn ook aan het oefenen om de cijfers los te laten. Het oude programma zal helemaal losgelaten moeten worden,” zo sprak Levens.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsvernieuwing gaat overhaast volgens Nerkust