dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
5.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijsvakbond Fols ondersteunt Covid-vaccinatiecampagne

lees ook ...

VIDS overhandigd document inzake grondenrechten aan de Presi...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden(VIDS) heeft op donderdag 02 februari 2023 het VIDS-document aan President Santokhi overhandigd. Daarin zijn de besluiten opgenomen van de conferentie, die gehou...

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) ondersteunt de vaccinatiecampagne tegen Covid-19. Met de slogan Vaccinatie, meki wi kan kon esi baka na skoro prasi wil zij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ondersteunen met het Covid-vaccinatieprogramma voor onderwijsgevenden. Via de onderwijsbureaus worden leerkrachten geregistreerd met het doel om zoveel mogelijk onderwijsgevenden te bereiken om zich te laten vaccineren.

Tijdens een zoommeeting op initiatief van het Nationaal Coördinatieteam, heeft de Fols zich gecommitteerd om vanuit haar verantwoordelijkheid als een belangrijke actor in het Surinaamse onderwijs de leerkrachten zover te krijgen dat zij zich laten vaccineren, zegt Fols-president Marcellino Nerkust.

“De eerlijkheid gebiedt ons om aan te geven, dat tijdens de meeting ook is aangegeven, dat vaccinatie een vrije keus is. Er is expliciet aangegeven, dat vaccinatie niet opgedrongen mag worden en dat onderwijzers nu aan de beurt zijn om de scholen weer geopend te krijgen. Het overtuigen van de leerkrachten om zich te laten vaccineren is de grote uitdaging,” zegt hij.

De Fols beseft dat je op één dag nooit alle leerkrachten op welk onderwijsniveau dan ook, over de streep zal kunnen trekken. Het gaat om een proces en processen hebben soms wat meer tijd nodig. Er is nog veel twijfel onder de leden van deze beroepsgroep. Het succes van deze vaccinatiecampagne had ook tijd nodig.

Bij de DKTP-vaccinatie om moeders bewust te maken om hun kind te laten vaccineren tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio, hebben de gezondheidsautoriteiten moeders ook moeten overtuigen waarom het belangrijk is hun kind al vanaf 3 maanden te laten vaccineren op een vaccinatiebureau. Dus vandaar dat hij aangeeft, dat er tijd nodig is voor de bewustwording.

“De gezondheid van leerling, student, leerkracht en docent is ons heilig,” zegt Nerkust. Wat de Fols betreft is niet alleen het gemotiveerd houden van de huidige generatie jongeren, hun studie af te ronden en om ook hun talenten wat kunst en muziek te ontwikkelen belangrijk, maar het ‘verantwoordelijk’ openstellen van de scholen is anno mei 2021 van grotere betekenis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsvakbond Fols ondersteunt Covid-vaccinatiecampagne